Videli sme ho v úlohách nájomného zabijaka, policajného dôstojníka, kuriéra či námorného kapitána. Že si Jasona Stathama niekedy užijeme ako vraždiaceho včelára však pravdepodobne napadlo skutočne len málokomu.

Britský svalovec však na začiatku roka prekvapil a ukázal sa v akčnom béčku Včelár, za ktorý sa režisérsky postavil známy režisér David Ayer. Priamočiary akčný film takmer ničím nevyčnieva z radu, zároveň ale ide o skvelú oddychovku, ktorá sa konečne dostala aj do ponuky streamovacej služby.

Ponúka ho netradičná platforma

Statham vo filme vystupuje ako Adam Clay, bývalý člen supertajnej organizácie známej ako Včelári, ktorá dohliada na svetový mier a hasí tie najväčšie problémy. Asi netreba hovoriť, že Clay patril k najlepším z najlepších a bol vysielaný iba na nemožné misie, nakoniec však vycvičený zabijak zavesil remeslo na klinec a začal sa venovať včelárstvu.

Situácia sa zmení po tom, čo ziskuchtivá skupina olúpi jedinú osobu, na ktorej Clayovi za dlhý čas záležalo. Udalosti kvôli tomu naberú tragický spád a Clay sa vydáva na cestu za pomstou.

Film v kinách štartoval ešte v januári tohto roka a darilo sa mu pomerne slušne. S rozpočtom 40 miliónov dolárov dokázal Včelár zarobiť viac než trojnásobok, takže režisér David Ayer opatrne hovorí aj o možnom pokračovaní.

Viac než pol roka po premiére film dorazil aj do online priestoru, ponúka ho streamovacia služba Canal+, dá sa však pozrieť aj cez knižnicu Skylink.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú