Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple priniesol v systéme iOS 14 mnoho väčších zmien a okrem nových widgetov a iných grafických vylepšení zapracoval aj na ešte lepšom súkromí používateľa a transparentom prehľade o využívaní zdrojov iPhonu. Jednou z noviniek sú aj farebné indikátory vo vrchnej časti obrazovky. Aký význam má zelená a oranžová bodka v iOS 14?

Doteraz iPhony neupozorňovali používateľa na prístup aplikácií k zdrojom smartfónu výrazným indikátorom. V predošlej verzii bolo možné zahliadnuť len červenú bodku, pokiaľ aplikácia využívala mikrofón na pozadí.

Apple však do iOS 14 priniesol ďalšiu nenápadnú, no o to viac užitočnú zmenu, ktorá informuje o využití mikrofónu a fotoaparátu smartfónu. Na tento účel využil práve spomínané bodky.

Oranžová bodka indikuje, že aplikácia využíva mikrofón iPhonu a zelená zasa to, že aplikácia aktuálne využíva fotoaparát. Navyše, okrem týchto noviniek iOS 14 informuje o nedávnom využití týchto zdrojov aj v lište.

Týmto spôsobom tak Apple priniesol rýchly prehľad o tom, ktoré aplikácie môžu narúšať súkromie v prípade, ak využívajú mikrofón aj fotoaparát, pokiaľ by k nim nemali mať prístup.

Ďalšie články o iOS 14:

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú