Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový iOS 14 sa pred pár dňami konečne dostal v stabilnej verzii na iPhony, pričom azda najväčšou novinkou, ktorú systém priniesol, je podpora widgetov, ktoré sú na smartfónoch s Androidom známe už roky. Reakcia Googlu preto na seba nenechala dlho čakať a technologický gigant si z konkurenčnej spoločnosti uťahuje na Twitteri, upozornil portál Gizchina.

Widgety, alebo zjednodušené zobrazenie kľúčových informácií z aplikácií na domovskej obrazovke je pre používateľov smartfónov s Androidom samozrejmosťou už dlhé roky. V najnovšej verzii systému iOS 14 ich však v novej forme priniesol konečne aj Apple, pričom ide o jednu z najväčších noviniek v systéme. Netrvalo dlho a Google si začal z Applu práve kvôli novým widgetom uťahovať.

V najnovšom príspevku na Twitteri ukázal snímku domovskej obrazovky Pixelu 4a, na ktorej je „nenápadne“ umiestnený widget kalendára s výstižnými pripomenkami „uvedomiť si, že sme mali widgety odjakživa“ a „povedať o tom svetu“. V tomto prípade má však Google pravdu, pretože widgety ako také boli v istej forme dostupné už od úplne prvej verzie Android 1.0.

Nejde pritom o jedinú novinku, ktorú si iOS 14 „požičal“ z Androidu a všetky fíčury, u ktorých sa Apple aspoň trochu v novej verzii systému inšpiroval Androidom, sme ti zhrnuli v tomto článku. Apple však do iOS 14 samozrejme priniesol aj množstvo vlastných inovatívnych riešení, ktoré sme pre teba ihneď po vydaní stabilnej verzie systému zrecenzovali.

Zdroj: Gizchina, Twitter/@madebygoogle

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú