Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Satelitné internetové pripojenie od spoločnosti SpaceX od začiatku tohto roka expanduje do ďalších krajín, kde si ho budú môcť vyskúšať prví testeri. Od začiatku januára už môžu tento „vesmírny“ internet využívať používatelia v ďalšej krajine a onedlho bude prístupný aj v Grécku, informuje denník Greek City Times.

SpaceX spustil verejné beta testovanie internetu zo satelitov Starlink ešte v minulom roku, odkedy ho môžu testovať najmä používatelia v Severnej Amerike. So začiatkom nového roka sa však pripojenie rozšírilo aj za hranice USA od januára ho využívajú už aj prví testeri vo Veľkej Británii, informuje Teslarati.

Táto krajina je však len jednou z mnohých, ktoré v tomto roku dostanú satelitný internet od firmy Elona Muska. Podľa predstaviteľov spoločnosti SpaceX má byť tento internet dostupný v prvom štvrťroku už aj v Grécku, kedy by malo byť pokryté celé územie krajiny.

Hoci má byť pripojenie približne o 20 % drahšie ako u tamojších operátorov, poskytne vysokú rýchlosť pripojenia na úrovni 150 Mbit/s. Predošlé výsledky testov a informácie od beta testerov z USA sme zhrnuli v ďalších článkoch.

Ďalšie články:

Zdroj: Greek City Times, Teslarati

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú