Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Agentúra Counterpoint sa aj na konci minulého roka pozrela na predaje smartfónov tých najväčších výrobcov a zdá sa, že Huawei sa darí aj napriek obchodnej vojne s USA. V ročnom zúčtovaní sa im dokonca podarilo predať viac smartfónov ako Apple, píše AndroidAuthority.

Huawei sa tak v rebríčku predajov posunul na druhé miesto, prvenstvo aj naďalej patrí zatiaľ neohrozenému Samsungu s trhovým podielom 20 %. Trhový podiel čínskej spoločnosti medziročne vzrástol o dve percentá a aktuálne jej patrí 16 %. Podiel Apple naopak medziročne klesol zo 14 % na 13 %.

Counterpoint Research

Aj keď mal Apple v štvrtom kvartáli 2019 jednoznačne najlepšie predaje spomedzi všetkých výrobcov, v celoročnom merítku to príliš nepomohlo. Za silný štvrtý kvartál môže samozrejme každoročný príchod novej generácie iPhonov.

Za skvelé čísla spoločnosti Huawei však môže predovšetkým domáci čínsky trh. Ako informuje TheUnionJournal, až 60 % zo všetkých predaných smartfónov sa predalo práve v Číne. Na prvý pohľad sa tak môže zdať, že obchodná vojna predaje spoločnosti neovplyvnila. Tá však podľa odborníkov trvá príliš krátko na to, aby sa už stihla prejaviť na samotných číslach.

Zdroj: AndroidAuthority, TheUnionJournal

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú