Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínsky telekomunikačný gigant Huawei Technologies uvedie možno v októbri na trh 5G telefón strednej triedy. Oznámil to v utorok čínsky portál IT Times. Tento krok by tak bol ďalším znamením, že Huawei prekonal americké sankcie. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

USA od roku 2019 obmedzili spoločnosti Huawei prístup k nástrojom na produkciu čipov, ktoré sú nevyhnutné na výrobu najpokročilejších modelov telefónov. Čínska firma je tak schopná uvádzať na trh iba obmedzené série smartfónov 5G vďaka starším zásobám čipov.

IT Times s odvolaním sa na zdroje z dodávateľského reťazca však tvrdí, že Huawei v októbri alebo novembri možno uvedie na trh verziu 5G svojho smartfónu strednej triedy Nova. Huawei zatiaľ neodpovedal na žiadosť o komentár k správe portálu IT Times, ktorý vlastní šanghajská pobočka štátneho China Telecom.

Minulý mesiac spoločnosť Huawei uviedla na trh smartfón Mate 60 Pro. Prieskumné firmy zistili, že je poháňaný v Číne vyrobeným sedemnanometrovým procesorom a je vhodný pre 5G sieť novej generácie, čo by znamenalo prielom v úsilí Číny vybudovať svoj domáci čipový ekosystém.

Doterajší model Nova spoločnosti Huawei je obmedzený na 4G sieť a na domácom trhu sa predáva za približne 2 400 jüanov (308,50 eura), zatiaľ čo Mate 60 Pro, ktorý bol zatiaľ dodaný v obmedzenom počte, sa predáva za 6 999 CNY. Huawei by mal poskytnúť ďalšie podrobnosti o Mate 60 Pro na budúci týždeň na podujatí, na ktorom predstaví tento produkt.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú