Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia nezisková organizácia bojujúca za práva zvierat PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) má na Ubisoft ťažké srdce. Nepáči sa jej, že Far Cry 6 ako doplnok hrateľnosti ponúka aj kohútie zápasy.

Kohútie zápasy patria k minihrám vo vybraných táboroch, kde sa hráč môže v úlohe svojho opereného bojovníka zúčastniť súboja a v štýle arkádových bojoviek pripomínajúcich herné série Mortal Kombat či Tekken.

To však vadí zmienenej organizácii, ktorá Ubisoft obviňuje z oslavy násilia a zľahčovania tohto krvavého športu. Kohúti sú totiž podľa PETA v zápasoch vybavení aj ostrými ostrohami, ktoré pri súperení trhajú mäso a spôsobujú smrteľné zranenia.

Zápasy vo Far Cry 6 síce nejdú tak ďaleko a nekončia usmrtením protivníka, napriek tomu však PETA od Ubisoftu žiada, aby kontroverzný doplnok z hry stiahol.

Far Cry 6 zďaleka nie je prvou hrou, ktorú si PETA kvôli násiliu na zvieratách všimla. V minulosti sa organizácia kriticky vyjadrila aj k rybolovu v Assassin’s Creed: Black Flag či loveniu hmyzu v Animal Crossing: New Horizons.

Ubisoft sa k problému zatiaľ nevyjadril, nie je však pravdepodobné, že by kohútie zápasy z hry odstránil. Herné prostredie vo Far Cry 6 je vo veľkom postavené na imitácii Kuby, kde sú kohútie zápasy nielen povolené, ale tešia sa aj veľkej popularite.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú