Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký prezident Donald Trump sa už neraz dokázal popáliť na vlastných výrokoch. Aktívny je predovšetkým na Twitteri, kde aj včera sa mu podarilo zverejniť poriadne perly.

V súčastnosti sa v oblasti mobilných služieb využíva sieť štvrtej generácie. Aktívne sa však vyvíja už 5G sieť, pričom sa postupne aj u nás vydávajú licencie na ich prevádzku a vo svete sa už začína s budovaním infraštruktúry. Očakávania sú veľké a čo všetko môže 5G sieť si môžeš prečítať aj v našom článku. Nie je preto jasné, čo viedlo prezidenta Trumpa k tomu, že na svojom účte zverejnil tweet, v ktorom požadoval nie len 5G sieť, ale aj 6G sieť v USA a to v čo najkratšom čase.

V súčastnosti pritom neexistujú ani len teoretické východiská ohľadom siete 6. generácie a potrvá ešte niekoľko rokov (>10r), kým sa vôbec k niečomu podobnému dopracujeme. Pod statusom sa zrazu spustila vtipná debata, kde sa ľudia predbiehajú v tom, kto ponúkne viac peňazí za to, že Donald Trump vysvetlí rozdiely medzi 5G a 6G sieťou, či dokonca objasní čo je vôbec 4G.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú