Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Asociácia VESA predstavila nové vyhotovenie štandardu DisplayPort, ktorý prichádza vo verzii 2.0, aby ponúkol ešte viac možností ako doteraz, informuje The Verge. Nový DispleyPort 2.0 príde do monitorov už v budúcom roku a bude podporovať vysoké 8K rozlíšenie a vyššiu šírku pásma pre prenos signálov.

Nový štandard prichádza potom, ako hráči začali prechádzať na 4K monitory, no myslí aj na budúcnosť a prináša podporu tiež pre vyššie rozlíšenie. Zároveň ponúka 3-násobne väčšiu šírku pásma 80 Gbps ako DisplayPort 1.4. Používateľ tak bude môcť využiť 4K monitor s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, spolu s HDR, alebo dva 8K monitory s HDR a frekvenciou 120 Hz. DisplayPort 2.0 podporuje aj dva 5K monitory so 60 Hz frekvenciou.

Detailné špecifikácie nového štandardu nájdeš na tomto odkaze. Asociácia VESA prinesie svoj nový štandard prostredníctvom DisplayPort konektora alebo USB-C, pričom využíva aj technológiu Intelu, Thunderbolt 3, vďaka čomu bol zvýšený potenciál šírky pásma, informuje Anandtech. Spoločnosti tak môžu začať testovať a vyrábať svoje produkty skôr, aby ich priniesli na trh už v budúcom roku.

Zdroj: The Verge, Anandtech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú