Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť O2 dnes v tlačovej správe pre médiá informovala o výbere dodávateľa technológií pre jej 5G sieť, ktorú spustila v komerčnej prevádzke začiatkom októbra 2020. Od štartu 5G si O2 niekoľko mesiacov vyberalo dodávateľa spomedzi 4 kandidátov. Dnes je známy finálny výber.

Operátor týmto rozhodnutím ukončil niekoľkomesačný výber dodávateľa, kde testoval zariadenia od spoločností Nokia, Ericsson, Huawei a ZTE. Nakoniec sa O2 rozhodlo pre Ericsson, ktorý bude dodávať technológie pre jeho 5G sieť. Rovnakého dodávateľa má aj Telekom.

Na prevádzku našich 2G, 3G, 4G, či 4,5G sietí používame viacero technológií od rôznych dodávateľov, pričom všetky prechádzajú pred nasadením do reálnej prevádzky dlhodobým testovaním nielen z pohľadu funkčnosti a výkonnosti, ale aj bezpečnosti.

Rovnako pristúpime aj k výstavbe siete novej generácie fungujúcej na technológii Ericsson, ktorá bude spĺňať najmä budúce nároky na dátové toky našich zákazníkov,“ informoval generálny riaditeľ O2 Igor  Tóth.

O2 aktuálne poskytuje signál 5G siete v 4 lokalitách v Bratislave, a to v Dúbravke, Karlovej Vsi, Ružinove a Petržalke. Čoskoro sa však zoznam pokrytých miest môže vďaka výberu dodávateľa rozšíriť.

Zdroj: O2

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú