Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V posledných týždňoch narástol počet prípadov spojených s vapovaním elektronických cigariet na celkovo až 450 prípadov v 33 amerických štátoch. Počet obetí sa po oficiálnom vyhlásení Kalifornských úradov zvýšil na 5 mŕtvych, pričom kompetentní ľudí varujú, aby sa vyhli vapovaniu e-cigariet s THC náplňami. V poslednom prípade zomrel 55-ročný muž z Los Angeles, ktorého smrť je opäť spájaná s vapovaním náplne s THC, informuje CBS.

Problematike spojenej s hospitalizáciami v dôsledku vapovania elektronických cigariet sme sa v našej redakcii venovali aj v poslednej časti seriálu a najnovšom článku, kde sme opäť poukázali na vzniknuté problémy v dôsledku nesprávneho používania týchto zariadení. Tentokrát sa počet obetí v USA rozrástol a na vapovanie náplne s obsahom látky z marihuany doplatil aj 55-ročný muž z Kalifornie.

Zobraziť celú galériu (0)
Elektronické cigarety s tzv. „THC olejom“. Zdroj: Pixabay

Úrady pre narastajúci počet hospitalizovaných ľudí a úmrtí vydali oficiálne varovanie. Doterajšie prípady úmrtia v dôsledku vapovania e-cigariet s náplňou s THC boli zaznamenané v štáte Illinois, Indiana, Minnesota a Oregon, informuje Daily Mail.

Práve táto látka má s acetátom vitamínu E spôsobovať závažné zdravotné problémy po vapovaní a vyvolať dýchavičnosť, hnačky, no môže to skončiť až smrťou.

Zdroj: CBS, Daily Mail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú