Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Oppo patrí medzi výrobcov smartfónov, ktorí sa každoročne snažia posunúť zaužívané technologické hranice. Po predchádzajúcich nadčasových zariadeniach predstavila spoločnosť smartfón s rolovateľným displejom.

Medzi najväčšie historické zárezy v repertoári Číňanov Oppo patrí rozhodne model Find X, ktorý už v roku 2018 ponúkol netradičný vysúvací mechanizmus, skrývajúci v útrobách zariadenia hneď niekoľko objektívov.

Portál GSMArena upozorňuje na ukážku Oppo X 2021, ktorej doménou bude špecifický 6,7-palcový displej s možnosťou natiahnutia až do veľkosti 7,4-palcov. V zásade ide o nádherný a farebne variabilný OLED panel, pod ktorým je tenká, 0,1 mm vrstva tvrdeného laminátu.

V porovnaní s tradičným skladateľnými zariadeniami (napríklad Samsung Galaxy Fold 2), mechanizmus naťahujúci displej je poháňaný dvojicou valcových motorov. Tieto motory dokážu vyťahovať a naspäť skrývať displej za použitia rovnomerne rozloženej sily, čo by malo technológii zabezpečiť nadčasovú trvácnosť.

Oppo X 2021 zároveň disponuje špeciálnym dynamickým šasi, ktoré je zložené z pevnej a pohyblivej časti. Výsledkom využitia takejto technológie je eliminácia akýchkoľvek medzier na ráme, vďaka čomu je displej vždy podopieraný kovovými časťami, a tak sa nikdy pri rozťahovaní neprelomí.

Zariadenie je momentálne vo veľmi skorej fáze vývoja a s najväčšou pravdepodobnosťou sa ho v takejto podobe nakoniec nedočkáme. Každopádne, fungujúci smartfón s rolovateľným displejom je veľmi blízko k realite a je len otázkou času, kedy si ho budeme za prehnanú cenovku môcť zakúpiť.

Zdroje: GSMArena, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú