Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínske vlajkové lode sú obľúbené hlavne kvôli ich nízkej cene, ktorá je oproti mainstreamu aj o viac ako polovicu nižšia. Väčšina hardvérových špecifikácií je pritom rovnaká, ak nie lepšia. Aj tu však postupne nastáva obrat a výsledkom je postupné zdražovanie modelov.

Xiaomi Mi 9 bude oficiálne predstavené o 2 dni, no už dnes sú známe takmer všetky hardvérové špecifikácie jednej z prvých vlajkových lodí tohto roka. Čo však nebolo známe je cena. Neoficiálna fotografia však zobrazuje reklamný banner, v ktorom je okrem niekoľkých špecifikácií aj neoficiálna cenovka, a to ako modelu Mi 9, tak aj najvyššej verzie Mi 9 Explorer Edition.

Ako môžeš vidieť, cena klasického modelu Mi 9 je 3499 čínskych yuanov, čo je v prepočte 457 €. To je ešte stále relatívne dobrá cenovka oproti konkurencii, čo sa však nedá povedať o Explorer verzii. Tá začína na cene 5999 yuanov, čo je cca 784 €. To už je veľa aj na Čínu a cena atakuje aj modely od Samsungu či Huawei. Stále sú to však čínske ceny, preto je nutné rátať ešte s prirážkou, ktorej sa minimálne na začiatku určite nevyhneme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú