Ako už všetci vieme, Sun Valley aktualizácia Windows 10 bude azda najväčšou v histórii aktuálneho operačného systému. Po viacerých náznakoch nového dizajnu sme sa teraz dočkali ďalšej nádielky zmien, ktoré prídu do Panela úloh.

Na zmeny aktuálne obsiahnuté v developerskej verzii operačného systému upozorňuje portál Windows Latest. Ten poukazuje na novinky v rámci kontextovej ponuky vybraných aplikácií, napríklad Poznámkového bloku či Wordu. Jednou z nich má byť možnosť otvoriť lokáciu, kde práve upravovaný dokument je uložený.

Windows Latest

S cieľom zefektívnenia ponuky sa uprace aj možnosť narábania s ikonami vyhľadávania (Windows Search), prehľad všetkých zapnutých program (Task View) alebo Windows Ink WorkSpace. Tie sa presunú do svojej vlastnej sekcie v nastaveniach Panela úloh.

Zdroj ale dvíha varovný prst pri používateľoch, ktorí nemajú Windows aktivovaný. Tí totiž do ponuky s nastaveniami, bez ohľadu na ich povahu, nemôžu pristupovať. Aktuálne si však aj títo používatelia môžu vyššie popísané súčasti nastaviť skrz kontextovú ponuku, ktorá je otvorená pre všetkých, bez ohľadu na aktiváciu systému.

Windows Latest

Novinky Panela úloh majú vo svojich verziách operačného systému dostupné používatelia zahrnutí v Insider programe. Ostatní si na všetky podobné zmeny budú musieť počkať až s aktualizáciou Sun Valley, očakávanú v priebehu druhej polovice roka.

Ďalšie novinky o Windowse 10:

Zdroje: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú