Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Očakávaná aktualizácia Sun Valley sa nesie v duchu najväčších dizajnových inovácií Windows 10 za posledné roky. Jej ďalšou súčasťou majú byť úplne nové ikony Prieskumníka, na tému upozorňuje portál Windows Latest.

Zdroj už tradične čerpá z oficiálnej dokumentácie Microsoftu popisujúcej všetky zmeny novej Insider verzie operačného systému. Sun Valley, aktualizácia s kódovým označením 21H2, prinesie vedľa plávajúcich okien, zmien na poli viacerých systémovým aplikácií a zahnutých rohov aj razantné zmeny dizajnu zaužívaných ikon.

Farby, všade samé farby

Dokumentácia ponúka náhľad na úplne nové ikony knižníc a diskov, ale aj koša či zložiek, roztrúsených naprieč celou hierarchiou operačného systému. Tie, ako už vieme z minulých testovacích verzií Windowsu, na seba preberajú formu Fluent dizajnu.

Ten je minimalistický a jednotný naprieč všetkými druhmi ikon, pričom v oblasti knižníc hudby, videí, obrázkov a dedikovanej lokality stiahnutých súborov pridáva oproti aktuálnemu dizajnu na farebnosti. Ikony sú zároveň plochejšie, čo je najviac viditeľné na priečinkoch.

Microsoft (Úprava redakcie)

Práve spomínané ikony prejdú asi najvýraznejšou zmenou, keďže po dekádach používania žltých ilustrácií imitujúcich papierové zakladače dostanú jednoduchší modrý vizuál. Vzhľadom na približujúci sa absolútny prechod na Sun Valley aktualizáciu sa v blízkej dobe môžeme tešiť na ďalšie útržky Fluent dizajnu, presakujúceho aj do iných súčastí systému.

Aktuálne zverejňované prvky očakávaného updatu sú momentálne v obmedzenej miere dostupné pre vybraných testerov v rámci Insider programu. Očakáva sa, že absolútny prechod (už aj koncových spotrebiteľov) na aktualizáciu 21H2 príde už koncom tohto roka.

Zdroje: Windows Latest, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú