Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bývalý ruský hokejista doplatil na podvod s kryptomenami. Igor Musatov, ktorý istý čas reprezentoval aj hokejový klub Slovan Bratislava, bol po zadržaní v septembri minulého roka nedávno odsúdený a za podvod o hodnote až 800 000 dolárov strávi vo väzení niekoľko rokov. Rozhodol o tom súd v Moskve, informoval Cryptopolitan.

Moskovský súd nariadil zadržanie bývalého ruského hokejistu Igora Musatova ešte 16. septembra v minulom roku kvôli obvineniu zo spáchania podvodu s kryptomenami. Musatov mal totiž nalákať CEO nemenovanej IT spoločnosti na predaj kryptomeny BitCoin. Transakcia mala zahŕňať BitCoiny v hodnote až 800 000 dolárov.

Neskôr však Musatov ponúkol oklamanému riaditeľovi IT firmy 103 BitCoinov za 700 000 dolárov, čo bolo výrazne pod trhovú cenu. Aktuálne sa cena takéhoto množstvo BitCoinov pohybuje na úrovni až takmer 1,2 milióna eur. CEO IT spoločnosti peniaze zaplatil, no kryptomeny nezískal. Po roku od zadržania moskovský súd vymeral bývalému hokejistovi trest v podobe 4 rokov za mrežami.

Igor Musatov reprezentoval viacero ruských hokejových klubov a kariéru ukončil v Slovane Bratislava pred 3 rokmi. Hokejista mal opletačky so zákonom už v minulosti, keď bol v roku 2017 zadržaný pri výtržnostiach v moskovskej reštaurácii. V tom čase vyvolal bitku a bol tiež ozbrojený, informoval Sport.cz.

Zdroj: Cryptopolitan, Sport.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú