Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google Chrome by sa mal v budúcnosti ešte viac zrýchliť. Populárny prehliadač má získať funkciu, ktorú konkurencia obsahuje už roky a výrazne tak zrýchľuje prehliadanie stránok, ktoré sme nedávno navštívili. 

Nová funkcia sa nazýva bfcache a jej úlohou je uložiť celú webovú lokalitu do vyrovnávacej pamäte, aby sa v prípade kliknutia na možnosť vpred a vzad načítala okamžite. Podľa spoločnosti Google sa takto prehliada 19 % stránok cez mobilné zariadenia a 10 % v prípade osobných počítačov. S funkciou bfcache tak bude tento proces extrémne rýchly a v podstate okamžitý. Jeho fungovanie môžeš vidieť aj na videu nižšie.

Podobnú funkciu pritom už dlhšie podporujú prehliadače Firefox a Safari, aj keď nie v takejto extrémnej forme. Otázkou bol aj problém bezpečnosti, nakoľko by jednotivé scripty na webe museli bežať neustále, aby bol docielený daný efekt. V rámci ochrany osobných údajov tak má byť prekopaná celá architektúra prehliadača Chrome, čím sa predlžuje aj zavedenie novinky bfcache. Tá by mala byť v rámci testovania spustená neskôr v tomto roku, pričom až v tom budúcom má byť dostupná globálne.

Zdroj: Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú