Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple dnes svoju druhú keynote za posledný mesiac odštartoval naozaj veľkolepo. Slúchadlá AirPods síce patria medzi jeho najmenšie a najlacnejšie produkty, no sú celosvetovo neskutočne populárne – pravdepodobne niet dňa, kedy by si vyšiel z domu a nevidel ich v ušiach aspoň jedného človeka.

(Niektoré) funkcie z AirPods Pro

Gigant predstavil už tretiu generáciu legendárnych AirPodov. Ikonický dizajn teraz kopíruje vzhľad AirPods Pro, no bez prídavných silikónových nadstavcov do uší a aktívneho potlačovania ruchov okolia známeho ako Noise Canceling, čo je určite škoda.

Dnu však dokázal dostať meniče s (vraj) vyššou kvalitou zvuku a funkciou Spatial Audio, ktorá s podporovaným operačným systémom iOS alebo macOS dokáže virtuálne „otáčať“ zvukom tak, aby mal používateľ pocit, že sa nachádza priamo pred pódiom alebo v centre diania.

Spatial Audio s AirPods 3. generácie využiješ s niektorými skladbami z Apple Music alebo vo filmoch z Apple TV. Všetko totiž musí podporovať samotný reprodukovaný film alebo skladba.

Lepší zvuk

Bežné skladby by mala vylepšovať aspoň funkcia Adaptive EQ ktorá zvuk upravuje podľa toho, ako AirPody sedia v tvojich ušiach. Dokáže upravovať nízke a stredné tóny. Hoci hudba nemusí znieť presne tak, ako to zamýšľal jej skladateľ alebo vydavateľ pri masteringu v štúdiu, Apple verí, že nový trend „computational audia“ mainstreamových zákazníkov svojím hudobným profilom zaujme.

Nové AirPody 3. gen ponúkajú vodeodolnosť IPX4. Tá sa týka slúchadiel, aj nabíjacieho puzdra.

Cena

Nové slúchadlá budú v USA stáť 179 dolárov, čím sa zaradia presne medzi aktuálne AirPody (2. gen) a AirPody Pro. Cena AirPodov Max cez uši už trochu klesla, stále však zostáva poriadne uletená.

Apple.com

Už 5 minút na nabíjačke ti dá 30 minút počúvania hudby a celková výdrž by sa mala pohybovať okolo 30 hodín, samozrejme pri opakovanom vkladaní do nabíjacej krabičky počas dňa.

Zaujímavosťou je aj podpora bezdrôtového nabíjania cez vlani predstavené príslušenstvo MagSafe. Či sa budú dať nabiť aj cez Qi nabíjačky, ešte netušíme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú