Globálna hackerská organizácia Anonymous spustila paralelný frontálny útok voči Rusku a aktuálne sú napadnuté a nefunkčné viaceré štátne weby, vrátane oficiálnej webovej stránky Kremľa a ministerstva obrany, informovala o tom skupina na Twitteri.

Rovnako sa hackerom podarilo znefunkčniť niekoľko ruských štátnych TV kanálov. Mnohí ľudia zdieľajú videá, na ktorých tamojšie programy púšťajú ukrajinskú hudbu namiesto ruského obsahu, či zobrazujú vlajku Ukrajiny a iných ukrajinských národných symbolov.

Tento krok prichádza po zverejnení videa, ktoré na viacerých účtoch na Tweeteri zverejnila skupina Anonymous. V nej sa maskovaný člen prihovára priamo Putinovi a vyzýva ho k okamžitému ukončeniu konfliktu, v opačnom prípade má očakávať tvrdú odpoveď v podobe kybernetickej vojny proti ruskej vláde.

„Vzhľadom na sériu mnohých útokov ruského diktátora Vladimira Putina, ktorým Ukrajina aktuálne čelí, sme si nemohli pomôcť a museli sme podporiť ukrajinský ľud,“ uvádza sa na jednom z účtov pridružených k skupine Anonymous.

Organizácia sa tiež zaviazala, že udrží ukrajinský ľud čo najdlhšie v online priestore, napriek obrovským škodám internetovej infraštruktúry v celej krajine.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú