Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Inflácia a zvyšujúce sa náklady sú dôvodom zdražovania služieb u ďalšieho slovenského operátora. Ešte na začiatku roka ohlásilo zvyšovanie cien v rozmedzí o 1 až 2 eurá UPC, nasledoval Orange, O2 aj Telekom so 4kou a od júla sa pridá Slovanet.

Najnovšie si priplatia zákazníci Antik Telecom, informuje firma v tlačovej správe: „V konfrontácii s následkami bezprecedentného rastu nákladov v celej spoločnosti, ktoré sú v našej branži znásobené rastom cien poplatkov za retransmisiu, sme dlho zvažovali ako a ako dlho im dokážeme v Antiku vzdorovať. Okrem hľadania vnútorných rezerv v prevádzke sme, bohužiaľ, nútení upraviť aj cenu obľúbeného Základného balíka, ktorý obsahuje až 170 staníc,“ uvádza TV Manažér Antik Telecom Vlastimil Lakatoš.

Zdražejú balíčky, individuálne služby nie

Samostatný internet, prípadne základný balíček internetu so 40 min pre telefonovanie a 150 TV kanálmi za cenu od 17,92 eur, rovnako ako ceny základnej TV cez satelit alebo iné siete (IPTV), zostávajú rovnaké.

Od augusta sa však zvýši cena balíčka, ktorý obsahuje internet, TV so slovenskými stanicami a telefonovanie, konkrétne na 22,80 eur mesačne (pôvodne 19,92 eur mesačne). Tento balíček Antiku ponúka internet s rýchlosťou 1 Gbit/s, 170 TV programov a telefón.

Zvyšuje sa tiež cena Tango Základného balíka (so slovenskými TV stanicami), z 7,88 eur na 9,90 eur mesačne. Pri ostatných TV balíkoch, službách satelitnej TV bez internetu, ani služby AntikTV pre sledovania živého televízneho vysielania cez internet, sa poplatky nemenia.

Antik

„Zavedenie zmien v tarife nasleduje po bezprecedentnom zvýšení mnohých nákladov, ktoré vstupujú do prevádzky spoločnosti ale najmä z dôvodu ďalšieho rastu cien, ktoré voči operátorom vznášajú vysielatelia populárnych TV programov. Antik sa dlhodobo snažil o minimalizáciu vplyvu nových poplatkov na klientov a doteraz zvýšenie nákladov uhrádzal na vlastný účet,“ uvádza Antik.

Nový cenník bude platný od 1. augusta 2022, klientom budú zmeny predstavené aj prostredníctvom e-mailu či SMS správ, ktoré dostanú tento týždeň.

V prípade, ak zákazník z novými cenami nesúhlasí, môže od zmluvy s Antikom odstúpiť najneskôr do 31. 7. 2022 písomne alebo návštevou pobočky.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú