Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Boj o zákazníka v oblasti telekomunikácií je neúprosný a zvykli sme si, že ceny pevného či mobilného internetu v prepočte na 1 GB ponúkaných dát skôr klesajú. Rastúca inflácia a čoraz drahšia elektrická energia však aktuálne na Slovensku spôsobujú pravý opak.

Pred niekoľkými týždňami ohlásilo zvýšenie cien O2, teraz sa pridáva aj UPC v ponuke služieb pre domácnosti, informuje Živé.sk.

Zmena cien zasiahne tisícky Slovákov

Až 15-tisíc zákazníkov UPC môže v týchto dňoch dostať list alebo e-mail, ktorý ich bude informovať o zdražení od 1. marca 2022.

„Cena bude pre prevažnú časť zákazníkov upravená v rozmedzí od 1 do 2 eur, v niektorých prípadoch to však môže byť o niečo menej, respektíve o niečo viac,“ vysvetľuje pre Živé.sk hovorca UPC Jaroslav Kolár.

Výška bude závisieť od konkrétneho zvoleného programu, viac si ale z peňaženiek nateraz vytiahnu len zákazníci UPC s pevným internetom. Poplatky za televíziu, pevnú linku alebo prípadný prenájom routerov a set-top-boxov zostávajú nezmenené.

„Tak, ako aj v prípade ostatných operátorov, dôvodom cenovej úpravy je rastúca miera inflácie spojená s výrazným rastom cien energií, a celkovo rast cien služieb a tovarov. Aby sme mohli naďalej poskytovať kvalitné služby aj napriek rastúcej inflácii a rastu všetkých vstupných nákladov, dochádza pre časť zákazníkov k zmene našich cien,“ povedal Kolár.

UPC

Prví dotknutí zákazníci už príchod e-mailov potvrdzujú. Uvádzajú však aj to, že UPC im vyššie ceny kompenzuje zrýchlením internetu, z povôdných na vyššie prenosové rýchlosti.

Prichádza aj možnosť zrušiť viazanosť

Dobrou správou pre zákazníkov je, že vzhľadom na zvýšenie poplatkov majú možnosť svoje aktuálne zmluvy s UPC zrušiť. A to dokonca aj v prípade, že majú stále platnú viazanosť. Operátor pri rozviazaní kontraktu nebude uplatňovať žiadne zmluvné pokuty.

Živé pripomína, že jedno- či dvojeurové zvýšenie od marca ešte nemusí byť posledné. S najväčšou pravdepodobnosťou by potom vyššie faktúry platili už aj zákazníci s niektorým programom UPC televízie.

Okrem elektriny a iných vstupov totiž UPC platí čoraz viac aj televíziám za to, že ich vysielanie môže zaradiť do svojho portfólia kanálov, uopozorňuje hovorca operátora.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú