Fio Banka čelila masívnym kybernetickým útokom, na základe ktorých varovala jej klientov o možných problémoch s prihlásením do mobilného aj internetového bankovníctva. Platí to rovnako pre českých aj slovenských klientov.

Peniaze sú v bezpečí

Klientov vyzýva k opatrnosti, aby dbali na bezpečnosť všetkých citlivých prístupových údajov. Ak eviduješ akékoľvek podozrivé aktivity, kontaktuj zákaznícku podporu a informuj ich o danom probléme. V druhom prípade nikdy nikomu nič nedávaj, banka od teba citlivé údaje pýtať nebude. Preto všetky podozrivé aktivity ignoruj.

V príspevku na Facebooku banka klientov ubezpečuje, že žiadne dáta, citlivé údaje ani financie nie sú ohrozené. Útočníkom ide podľa slov Fio Banky o spôsobenie nepríjemností.

Hackerský útok sa opakuje

O podobnej situácii sme ťa informovali ešte minulý rok, kedy bola Fio Banka taktiež pod hackerským útokom. Fio banka má veľký výpadok, na ktorý banka upozorňuje na svojom Facebooku. Nefunguje nielen internetové a mobilné bankovníctvo, ale ani samotná webová stránka banky.

Ako dôvod Fio banka uviedla kybernetický útok, ktorého terčom sú nielen jej servery, ale tiež servery ďalších českých bánk. Banka na riešení problému intenzívne pracuje. Časový rámec odstránenia problému je zatiaľ neznámy, článok budeme priebežne aktualizovať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú