Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zdá sa, že zákazníci slovenských operátorov sa už naplno ocitli v novom kole zdražovania kvôli rastúcej inflácii a stúpajúcim cenám energií. V úvode roka zdražel Orange, Telekom, O2 aj 4ka.

Šok však prišiel v 13. júla, kedy Orange ako prvý oznámil už druhé zdražovanie tento rok. Platné bude od 18. augusta 2022 a zvýši cenu väčšiny paušálov, fixného internetu a TV o ďalšie 1 až 3 € mesačne. Teraz sa však pridáva aj O2.

Nižší bonus = vyššia koncová cena

O2 technicky vzaté nezvyšuje ceny paušálov, dlhšie však ponúkal prakticky automatickú zľavu vo výške 2 eur. Stačilo si nastaviť bezplatné doručovanie faktúr namiesto papierovej podoby do e-mailu, aktivovať si schránku dôležitých dokumentov v aplikácii Moje O2 alebo na webovej zákazníckej zóne a platiť za každú faktúru digitálne, teda bankovým prevodom, cez web alebo aplikáciu.

V januári však túto zľavu O2 skresalo na polovicu (1 euro) a od septembra Digitálny bonus zruší úplne, čo cenu väčšiny faktúr zákazníkov zdvihne o ďalšie euro.

„Po ďalšom nepredvídateľnom raste cien tovarov a služieb, a špeciálne cien energií, sme boli nútení prehodnotiť naše nákladové a výnosové položky. Po všetkých interných opatreniach, ktoré sme ako firma v reakcii na súčasnú situáciu prijali, sme sa napokon, po dôkladnom zvážení, rozhodli znížiť zľavu vo forme Digitálneho bonusu a úplne túto službu zrušiť.

Od septembra tohto roku si ho už zákazníci nebudú môcť uplatniť vo svojich faktúrach, čo sa prejaví navýšením platieb zvoleného programu o 1 euro.“ uviedol riaditeľ komerčného úseku O2 Milan Morávek.

Zrušenie Digitálneho bonusu sa prejaví postupne podľa toho aké má zákazník zúčtovacie obdobie, najskôr však v zúčtovacom období od 8. septembra 2022, pričom zákazníci zaznamenajú rozdiel vo faktúrach prichádzajúcich v októbri a začiatkom novembra.

O2 ešte dodáva tvrdenie, že podľa neho Digitálny bonus splnil očakávania: „Vďaka nemu máme viac zákazníkov, ktorí platia faktúry elektronicky a papierovú komunikáciu majú na jednom mieste, čím sa znížilo využitie papiera a záťaž na životné prostredie. Som rád, že digitálny bonus počas dvoch rokov svojej existencie naučil našich zákazníkov správať sa digitálne a šetriť životné prostredie,“ dodal Morávek.

Drahšia bude aj televízia

Úprava cien sa však týka aj O2 TV. Cena O2 TV Mini sa zvýši o 1 euro a O2 TV o 2 eurá od 20. septembra 2022. Tu má byť dôvodom zvýšenie cien za poplatky televíznym staniciam, na čo odkazovali aj iní operátori.

O2 TV Mini ponúka 18 slovenských a českých TV staníc, ktoré môžu zákazníci súčasne sledovať na 2 zariadeniach. O2 TV ponúka viac ako 70 TV staníc rôznych žánrov, ktoré môžu zákazníci súčasne sledovať na 4 zariadeniach.

Ostatní operátori pri zdražovaní zo zákona museli ponúknuť možnosť odstúpiť od zmluvy a zrušiť paušál bez pokuty aj predčasne. O2 však všetky služby ponúka bez viazanosti, zrušiť ich teda bolo aj bude možné kedykoľvek.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú