Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Z dôvodu ochrany zákazníkov aj obchodníkov pred nákazou novým koronavírusom predloží vláda návrh o navýšení limitu platby kartou alebo mobilom bezkontaktne až do 50 eur. Zmenu by mali slovenské banky zaviesť do mesiaca, informoval Denník N.

Na dnešnej tlačovej besede k dohode vlády s bankami, kde boli odprezentované viaceré finančné opatrenia v súvislosti s pretrvávajúcou situáciou ohľadom koronavírusu odznelo, že vláda navýši limit pre platby kartou alebo mobilom bezkontaktne až do 50 eur. Súčasný limit na bezkontaktné platby, ktoré sú prirodzene hygienickejšie, je 20 eur.

Zobraziť celú galériu (0)
Pixabay (Úprava redakcie)

Posun na maximálny možný limit odporúčil bankám aj Európsky orgán pre bankovníctvo (EBA), pričom takéto navýšenie má ochrániť platiacich ľudí aj obchodníkov pred nákazou.

Zmena má údajne prísť v jednom balíku s finančnými novelami, ktoré by sa mali dostať na vládu budúci týždeň, potom ich bude schvalovať parlament.

Termín, od ktorého sa bude dať platiť bez použitia PIN kódu až do sumy 50 eur, bude jasný až po zverejnení návrhov. Aktuálnej situácii sa v oblasti predaja prispôsobili aj slovenskí predajcovia, ktorých opatreniam sme sa venovali v samostatnom článku.

Zdroj: Denník N, Úrad vlády SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú