Len málokto vie, že strojcom prvého takmer bezrámikového smartfónu nebola spoločnosť Xiaomi, ale jej japonský konkurent Sharp. Ten je vo svete známy najmä ako výrobca displejov či televízorov, no tu a tam predstaví aj nejaký ten smartfón.

Doposiaľ každý telefón, ktorý táto spoločnosť vytvorila, lákal na perfektný zobrazovací panel. Ani jeden z nich sa však nemôže rovnať tomu, ktorý tento výrobca použil vo svojom najnovšom počine. Tento je totižto jeho novou vlajkovou loďou a logicky sa tak spolieha na to najlepšie, čo mal technologický gigant ukryté vo svojom rukáve. Smartfón s celým označením Sharp Aquos S2 ponúka až z troch strán bezrámikový dizajn, pričom jediný výraznejší rámik je umiestnený pod už toľkokrát spomínaným displejom.

Krásny a úsporný displej

zdroj fotografie: Sharp

Displej novinky ponúka 5,5-palcovú uhlopriečku, na ktorej sa rozprestiera až 2040 x 1080 pixelov. Samotný panel disponuje aj mierne netradičným pomerom strán, ktorý činí 17:9. Viaceré dohady ešte pred oficiálnym predstavením tohto smartfónu uvádzali, že ponesie skener odtlačkov, ktorý bude zabudovaný priamo v displeji. Bohužiaľ sa tak ale nestalo a tento zabezpečovací prvok je umiestnený na výraznejšom spodnom rámiku. Vrchné rohy obrazovky disponujú efektným zaoblením a vrchná časť displeja je predelená výstupkom, na ktorom sa nachádza 8 MPx selfie fotoaparát. Podobné riešenie ponúka aj Essential Phone od otca Androidu, Andyho Rubina.

Dizajn inšpirovaný ešte nepredstaveným smartfónom

zdroj fotografie: Sharp

Zadná strana smartfónu Sharp Aquos S2 je pokrytá sklom, z ktorého vyčnieva jedine vertikálne otočený duálny fotoaparát. Vďaka nemu, celkom určite náhodnou zhodou okolností, celá zadná strana pripomína očakávaný iPhone 8. Jeden z tejto dvojice fotoaparátov ponúka 12 MPx rozlíšenie, zatiaľ čo ten druhý 8 MPx. Pod vrstvou skla je umiestnená 3020 mAh batéria. Tá by mohla napriek svojej priemernej kapacite ponúknuť skvelú výdrž na jedno nabitie, keďže S2-ka využíva šetrný IGZO panel.

zdroj fotografie: Sharp

Nenechaj si ujsť
Stvoriteľ Androidu predstavil Essential: Bezrámikový smartfón nabitý úžasnými technológiami

Ďalšia hardvérová výbava tiež nie je nijak náročná na spotrebu energie. Predávané budú hneď dve výkonnostné verzie, pričom jedna bude využívať procesor Snapdragon 630 a 4 GB RAM pamäte. Druhá si so všetkým poradí ešte o čosi ľahšie, nakoľko dostane výkonnejší Snapdragon 660 a 6 GB operačnej pamäte RAM. Cena začína na 315 € pre menej vybavený model a ten výkonnejší zas bude v prepočte stáť 440 €. Sharp Aquos S2 sa začne v domácom Japonsku a Číne predávať už 14. augusta. Na širšiu dostupnosť však môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou zabudnúť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú