Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.


Automobily značky Tesla sa tešia náramnej popularite. Skvelo vyzerajú, ponúkajú neuveriteľný jazdný zážitok, sú nabité technológiami a radia sa medzi najbezpečnejšie automobily sveta. Pri nedávnom teste agentúry IIHS však neobstáli najlepšie. Tesla tieto výsledky spochybnila.

Podľa slov agentúry, najpredávanejšie auto automobilky – Model S – získal „prijateľné“ hodnotenie bezpečnosti pri simulácii čelnej zrážky v rýchlosti 65 km/h. Ako dôvod uviedla, že pri skúške bezpečnostný pás Modelu S nezabránil tomu, aby hlava vodiča nenarazila na volant cez airbag. Zástupca Tesly na to hneď reagoval tým, že IIHS a rôzne ďalšie súkromné inštitúcie, ktoré sa týmto testom venujú, nemajú presné a nezávislé testovania.

Nezmyselné testy

Ako najdôveryhodnejší inštitút označil vládu USA, ktorá Model S a Model X označila ako vozidlá s najnižšou pravdepodobnosťou zranenia pasažierov. Zároveň ich označila ako najbezpečnejšie autá v histórii. Ako také testovanie vyzerá si môžeš pozrieť na videu nižšie.

Hovorí sa, že čelné zrážky predstavujú zhruba 25 % všetkých úmrtí a zranení pri haváriách. Model S bol jedným zo šiestich testovaných vozidiel, vrátane Toyoty Avalon alebo Mercedes-Benz E-Class. Obe tieto autá dostali od agentúry najvyššie hodnotenie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú