Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.


Aj keď k oficiálnemu predstaveniu jubilejného smartfónu z dielne Apple príde pravdepodobne až niekedy v septembri, špekulácie a dohady neprestávajú. Dnešné sa opätovne týkajú batérie, respektíve spôsobu nabíjania.

Pred časom sme informovali o tom, že spoločnosť z Cupertina v novej generácii zanevrie na klasický a hlavne domáci Lightning konektor, ktorý je súčasťou všetkých iPhonov už od roku 2012. Nahradiť by ho podľa všetkého mal reverzibilný Type-C konektor. Ten sa prevažne udomácnil v smartfónoch s Androidom.

Apple iPhone 5S 16 GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

iphonezdroj fotografie: iMore

Analytik spoločnosti KGI Securities, Ming-Chi Kuo, tvrdí, že použitie tohto konektora je skutočne reálne a gigant tak uvažuje nad touto menšou revolúciou vo svojom portfóliu smartfónov. Podľa jeho slov bude okrem iného nový iPhone vybavený aj špeciálnou batériou v tvare písmena „L“, ktorá by mala zabezpečiť extrémne rýchle nabíjanie.

Nenechaj si ujsť
Najnovšia štúdia dokázala, že iPhony zlyhávajú oveľa častejšie ako Androidy

iphone 8zdroj fotografie: Mydrivers

To, ktorý z napájacích konektorov Apple nakoniec naozaj v novom iPhone s pravdepodobným poradovým číslom 8 použije, je zatiaľ veľmi otázne. Lightning konektoru nahráva do karát tradícia a menšia veľkosť, zatiaľ čo Type-C môže zas zabodovať svojou univerzálnosťou a postupným rozširovaním do všetkých kútov technologického priemyslu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú