Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V dnešnom svete existuje nesmierne množstvo smartfónov od rôznych výrobcov, ktorí ich vybavujú rôznymi komponentami. Do povedomia širokej verejnosti sa však dostanú len tí najlepší, medzi ktorých aktuálne patrí aj OnePlus 3T a Huawei Mate 9 Pro. Tieto dva smartfóny s obrovským výkonom sa teraz stretli proti sebe v známom rýchlostnom teste. 

Nástupca legendárneho OnePlus 3 s písmenom „T“ v názve dostal od výrobcu zopár vylepšení, no tým najvýraznejším je vylepšený procesor Snapdragon 821, ktorý z neho robí ešte agresívnejšieho zabijaka vlajkových lodí. Huawei sa konkurencie vôbec nezľakol a v minulom roku tiež predstavil svoj aktuálne najvýkonnejší model, Mate 9 Pro, s procesorom Kirin 960. Oba high-endy ponúkajú špičkový výkon, ktorý im môže kdekto závidieť. Operačná pamäť RAM u oboch dosiahla veľkosť až 6 GB, no najpodstatnejším rozdielom medzi nimi je práve procesor. Na to, ako proti sebe títo rivali obstoja v rýchlostnom teste, sa pozrel David Rahimi z YouTube kanálu PhoneBuff.

zdroj fotografie: TheVerge

Test je založený na otváraní rovnakých aplikácií na oboch smartfónoch. Tak sa to opakuje niekoľkokrát, až kým sa nevyčerpá zoznam vybraných aplikácií. Po skončení prvého kola otvárania aplikácií zaznamenal David čas pre každý smartfón. V druhom kole boli tie isté aplikácie znova otvárané, aby sa zistili schopnosti udržiavania aplikácií v operačnej RAM pamäti. Prvé kolo testovania od začiatku lepšie zvládal top model od OnePlus, no netrvalo dlho a Huawei Mate 9 Pro ho dobehol a v závere bol dokonca rýchlejší.

Nenechaj si ujsť
TIP: Súboj medzi OnePlus 3T a Google Pixel XL v rýchlostnom teste priniesol veľmi zaujímavé výsledky

zdroj fotografie: MyDrivers

Mate 9-ka s prívlastkom Pro vyhrala prvé kolo so zanedbateľným rozdielom troch sekúnd. V druhej časti testu sa jej však až tak dobre neviedlo, a tak sa OnePlus 3T dostalo do vedenia. Víťazom druhej časti testu sa s prehľadom stalo teda 3T-čko, ktoré zvíťazilo s rozdielom až 10 sekúnd. Čo nám vlastne tento test prezradil? Podľa výsledkov je stále OnePlus 3T jeden z najrýchlejších Android smartfónov, ak nie ten najrýchlejší, pričom Huawei mu ale veľmi dobre dokáže sekundovať a zohral nesmierne rovnocenného súpera. Celý záznam z testovania je dostupný v priloženom videu nižšie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú