Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-oneplus-3Napriek faktu, že súčasná vlajková loď spoločnosti OnePlus je na trhu len necelé 4 mesiace, sa ambiciózna čínska spoločnosť rozhodla pre zmenu. Tá síce nebude navonok veľmi výrazná, no vo vnútri konštrukcie sa bude odohrávať celkom iná pesnička. Pripravovaná novinka totižto poteší minimálne piatimi vylepšeniami.

Výkonnejší procesor Snapdragon 821

Nebudeme si klamať, zrejme najväčším dôvodom, kvôli ktorému sa spoločnosť OnePlus rozhodla pre aktualizovanie svojho vlajkového smartfónu, je práve navýšenie výkonu. Hoci Snapdragon 820 použitý vo OnePlus 3 ponúka výkonu až až, výrobcovi sa málilo. Smartfóny od tejto spoločnosti sú navyše často prirovnávané k referenčným smartfónom Googlu a po predstavení Pixelov bolo len otázkou času, kedy a aká odpoveď príde zo stajne tohto výrobcu.

a-snappy-snapdragon-821-chipset

Odpoveďou je práve vylepšená verzia, ktorá ponúka o malú štipku výkonu naviac. Treba si však uvedomiť, že rozdiel vo výkone sa prejaví len na papieri a pri syntetických benchmarkoch, takže majitelia klasickej verzie rozhodne nemusia vešať hlavu.

Podpora Google Daydream

Dopredu vás upozorňujeme, že tento bod treba brať s miernou rezervou. OnePlus totižto drží všetky informácie o novinke pod rúškom tajomstva, a tak sa jedná o nepotvrdené dohady. Informácie o tom, že novinka bude okrem iného lákať zákazníkov aj podporou novej VR platformy Google Daydream však nevyznieva vôbec nedôveryhodne.

google-daydream-headset

Použitý 4-jadrový Kryo procesor totižto vo svojej novej verzii podporuje práve túto novú VR platformu, ktorá sa doposiaľ objavila len v zariadeniach Google Pixel a Pixel XL. Tento fakt robí z OnePlus 3T ašpiranta na ďalší smartfón, ktorý sa bude môcť chváliť vysoko kvalitnou virtuálnou realitou.

Vylepšený 16 MPx hlavný fotoaparát

Podľa známych informácií by novinka mala tiež ponúknuť fotoaparát s rovnakým rozlíšením, no s vylepšenou kvalitou výsledných záberov. Dokazuje to fakt, že snímač Sony IMX298 nahradí kvalitnejší snímač od toho istého výrobcu. Konkrétne pôjde o Sony IMX398 s nízkou clonou f/1.7, ktorá sa rozhodne prejaví v plnej sile pri fotografovaní za horších svetelných podmienok.

oneplus-3-recenzie-fotografie (33)

Fotoaparátu dopomôže aj inovatívna technológia duálneho zaostrovania. Treba povedať, že bude veľmi zaujímavé sledovať porovnanie týchto dvoch modelov, nakoľko už OnePlus 3 zaujal nadpriemernými snímkami v širokom spektre rôznych záberov.

Aktualizovaný OxygenOS s Androidom 7.0 Nougat

Majitelia OnePlus 3 sú zatiaľ právom sklamaní. Čínsky výrobca bol po minulé roky známy rýchlymi aktualizáciami systému, no v súčasnosti sa mu v tomto aspekte priveľmi nedarí. Zabijak vlajkových lodí tak stále beží na Androide 6.0 Marshmallow a o aktualizácií na najnovšiu verziu operačného systému doposiaľ nepadlo ani slovo.

android-7-0-nougat-right-off-the-ba

Najnovšia verzia tak môže byť nainštalovaná len vďaka šikovným vývojárom tretích strán, ktorí len nedávno predstavili oficiálnu verziu obľúbenej komunitnej ROM Cyanogenmod 14.1. OnePlus 3T však ponúkne nový systém priamo v základe, pričom aktualizácie sa dočká aj donedávna jednoduchá nadstavba OxygenOS. Tá sa v minulosti niesla v znamení čistého Androidu, čo sa však neustále mení a dizajn systému sa tak dočká viacerých rekonštrukcií.

TIP: OnePlus spustil OxygenOS Beta program a vysvetlil nám, ako bude fungovať

Navýšenie ceny

Hoci vyššie zmienené vylepšenia dokážu prilákať viacero potencionálnych zákazníkov, tak novinka v jednom aspekte vyslovene sklame. Tento aspekt je často rozhodujúci pri kúpe nového zariadenia – je ním cena. Tá bude oproti predchodcovi navýšená o 80 €, čo znamená, že sa OnePlus 3T začne predávať približne za 479 €. S prihliadnutím na všetky parametre sa rozhodne stále jedná o vynikajúci pomer, no cena jednoducho mohla ostať o čosi nižšie.

TIP: Oficiálne: OnePlus 3T bude predstavený 15. novembra

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú