Natočili ho tvorcovia Avengerov, hrá v ňom jedna z najväčších hviezd Netflixu a s rozpočtom 320 miliónov ide pravdepodobne najdrahší film, aký kedy natočil. Netflix po rokoch čakania odhalil prvé zábery z prichádzajúceho apokalyptického sci-fi Electric State.

Pracuje na ňom už 8 rokov

O novom sci-fi Electric State sa hovorí už od roku 2017, kedy bratia Russovci zakúpili práva na filmové spracovanie komiksovej predlohy Simona Stålenhaga. Tá si medzi čitateľmi rýchlo vybudovala popularitu vďaka jedinečnému retro-futuristickému vizuálu, ktorý kombinuje nostalgický nádych Ameriky 90-tych rokov s modernými technológiami.

Príbeh Electric State sa odohráva v alternatívnej realite v roku 1994, v ktorej ľudstvo čelí následkom technologického kolapsu. Dej sa sústreďuje na tínedžerku Michelle, ktorá sa v sprievode záhadného robota Cosma vydáva na cestu naprieč zdevastovaným kontinentom, aby našla svojho nezvestného mladšieho brata.

Po ceste Michelle narazí na smoliara Keatsa, ktorý sa k nej čoskoro pridá. Dvojica sa spolu vydáva na veľkolepé dobrodružstvo, na ktorom stretá množstvo ďalších preživších a dozvedá sa nielen viac o udalostiach, ktoré predchádzali apokalypse, ale tiež o záhadnej minulosti Michellinho brata.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Netflix US (@netflix)

Predstaví sa v ňom herecká smotánka

Electric State sľubuje kombináciu rodinne ladenej zábavy a akcie v apokalyptickom svete s jedinečnou estetikou. Film pre streamovaciu službu natočia bratia Russovci, ktorí majú na konte jedni z najzárobkovejších filmov všetkých čias – Avengers: Infinity War a Endgame. Pre Russovcov nejde o prvú spoluprácu so streamovacím gigantom. Ešte v roku 2022 dvojica predstavila svoju akčno-špionážnu novinku The Gray Man.

V tomto prípade však výsledok nevyšiel podľa predstáv, keďže z Gray Mana sa pre Netflix po stránke sledovanosti vykľulo skôr sklamanie. Podobné zaváhanie si Netflix pri apokalyptickej sci-fi novinke nemôže dovoliť, už len z titulu, že Electric State je s rozpočtom presahujúcim 320 miliónov dolárov jeho historicky najdrahším projektom.

Netflix podľa prvých zverejnených obrázkov nešetril na vizuále a rozhodne ani na hereckom obsadení, ktoré sa hemží samými hviezdami. Mladú Michelle vo filme stvárni čoraz populárnejšia Millie Bobby Brown, ktorú preslávila séria Stranger Things, no odvtedy si ju mohol vidieť aj v úsmevnej kriminálke Enola Holmes či fantasy Mladá dáma.

Rolu jej excentrického spoločníka vo filme zastane Chris Pratt, známy zo série Strážcovia galaxie. Ďalej na zozname figurujú herecké mená ako Giancarlo Esposito, Stanley Tucci, čerstvý držiteľ Oscara Ke Huy Quan, Anthony Mackie alebo Billy Bob Thorton. Ide o pretlak hviezdnych mien, ktoré sa v jednom filme len tak nevidia. Či to bude stáť za to uvidíme v marci budúceho roka, kedy má Electric State na Netflixe premiéru.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú