Po viacerých odkladoch a (účelných) zmenách názvu sa divákov konečne odhalil nový televízny projekt z dielne Marvelu  – Za všetkým hľadaj Agathu. Po úspešnom debute postavy Agathy Harkness v seriáli WandaVision sa fanúšikovia dočkajú jej vlastného príbehu. Kathryn Hahn sa vracia v úlohe Agathy, mocnej čarodejnice, ktorá sa po porážke Wandou Maximoff ocitla uväznená v tele obyčajnej ženy.

Ukáže spolok čarodejníc

Seriál sa bude zameriavať na Agathinu snahu uniknúť z tohto zakliatia a príbeh bude priamo nadväzovať na seriál WandaVision. Znamená to, že hlavná hrdinka žije obyčajný život, až kým nenarazí na prípad vraždy. Ten ju spojí s priateľkou z dávnej minulosti, ktorá Agathe pomôže kliatbu prekonať.

V seriálovej novinke sa predstavia viaceré nové tváre. Dominuje medzi nimi predovšetkým Aubrey Plaza v úlohe Rio Vidal, nevyspytateľnej čarodejnice a bývalej partnerky Agathy, ako i Patti LuPone ako Lilia Calderu, 450-ročná čarodejnica so schopnosťou veštenia

Prvý trailer na Za všetkým hľadaj Agathu sľubuje mix viacerých žánrov a prekvapuje temnou atmosférou. Začiatok upútavky pôsobí ako severská detektívka, neskôr už sa na scéne objavujú čary a temná mágia,  ale tiež občasné vsuvky humoru. Novinka od Marvelu podľa prvého videa rozhodne pôsobí nádejne a naznačuje nové smerovanie mimo tradičných superhrdinov.

Seriál pre Marvel Studios natočí Jac Schaeffer, ktorý pred troma rokmi predstavil aj vydarený WandaVision. Schaeffer zároveň zrežíroval pilotnú epizódu, pričom prvá dvojica častí bude na Disney+ dostupná od 18. septembra. Nasledovať bude epizodické vydávanie každý týždeň.

Novinka od Marvelu mala pôvodne vyjsť ešte počas minulého roka, komiksový kolos ale vzhľadom na neuspokojivé finančné výsledky svojich filmov zaradil spiatočku a prekopal svoje plány. Za všetkým hľadaj Agathu sa nakoniec dočkal dodatočných pretáčok, ktoré sa skončili na začiatku tohto roka.

Zaujímavosťou je, že seriál od oznámenia niekoľkokrát zmenil svoj názov. Diváci si projekt môžu pamätať aj pod názvami Agatha Coven of Chaos či Darkhold Diaries, v tomto prípade však nešlo o zmätok v radoch Marvelu, ale o účelnú marketingovú kampaň. Marvel totiž potvrdil, že za zmenami názvu stála hlavná hrdinka Agatha, ktorá ho svojvoľne menila. Z toho pramení aj finálny názov seriálu Agatha All Along, teda Za všetkým hľadaj Agathu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú