Aktualizované 28. júla: Uplynulý víkend počas Comic Conu síce jednoznačne patril Marvelu, ktorý odhalil prekvapivý návrat diváckeho favorita a zničil kiná svojím novým filmom. O slovo sa však prihlásilo aj konkurenčné univerzum DC, ktoré na jeseň predstaví sľubnú temnú novinku z podsvetia Gothamu.

Pozornosť v prichádzajúcom seriáli nebude patriť Batmanovi, ale zločincovi Penguinovi, ktorý sa po smrti kráľa zločinu snaží vyšplhať na vrchol potravinového reťazca. Seriálová novinka bude priamo nadväzovať na film Batman s Robertom Pattinsonom, kde sa Penguin v podaní Colina Farrella objavil vo vedľajšej úlohe.

Penguin sa čerstvo pripomenul ďalším vydareným trailerom, ktorý sľubuje nemilosrdný boj o moc a temnú atmosféru. Okrem Colina Farrella pozornosť budí predovšetkým hviezda seriálu Ako som spoznal vašu mamu – Cristin Milioti, ktorá bude Penguinovi na jeho ambicióznej výprave pomáhať.

Očakávaný seriál spoločne s novým trailerom dostal aj dátum premiéry, na streamovacej službe Max ho uvidíš 19. septembra.

Pôvodný článok: 

Pokračovanie úspešnej komiksovky Batman v hlavnej úlohe s Robertom Pattinsonom síce bolo odložené až na rok 2026, fanúšikovia však príliš smútiť nemusia. Už túto jeseň na službe Max štartuje očakávaná novinka Penguin, ktorá nás zavedie do zločineckého podsvetia Gothamu.

Mafiánska vojna v Gothame

Nový komiksový seriál dorazí už v septembri tohto roka a bude priamo nadväzovať na udalosti filmu. V čele príbehu bude stáť Penguin, ktorého opäť stvárni na Oscara nominovaný Colin Farrell. Príbehovo seriál začne doslova hodiny po dramatických udalostiach filmu, kedy Batman porazil Riddlera, no ten stihol zaplaviť Gotham a popritom eliminovať hlavu zločinu Carmine Falconeho.

O trón kráľa podsvetia sa v Gothame strhne veľká bitka, pričom k hlavným uchádzačom bude patriť práve Oswald Cobblepot alias Penguin, ktorý doposiaľ trpezlivo vyčkával na svoju príležitosť. Žezlo mu však do ruky nikto dobrovoľne nedá a bude si ho musieť vybojovať.  K jeho hlavným protivníkom bude patriť zločinecká organizácia na čele s Falconeho synom, ktorá mu pôjde po krku.

Nečakaného spojenca Penguin nájde v podobe Falconeho dcéry Sofie, ktorú v seriáli stvárni Cristin Milioti. Diváci známu herečku môžu poznať napríklad z poslednej série sitkomu Ako som spoznal vašu mamu alebo skvelého komediálneho prekvapenia z roku 2020 Palm Springs.

Batmana v ňom radšej nečakaj

Pre Milioti pôjde o jednu z najtemnejších úloh jej kariéry, čo však platí o celom seriáli. Čerstvý trailer ukazuje chladnokrvné vraždy a neľútostné boje v podsvetí Gothamu a z videa je jasné, že seriál bude atmosférou verný filmovej predlohe. Dohliadne na to aj režisér pôvodného filmu Matt Reeves, ktorý na vznik seriálu dohliada z role výkonného producenta. Showrunnerkou seriálu je Lauren LeFranc, ktorá sa postarala o scenáre k seriálom Chunk či Agenti S.H.I.E.L.D..

Je možné, že v seriáli sa nakrátko objaví aj Robert Pattinson ako Batman, s veľkou úlohou by sme však nepočítali. Hlavná pozornosť bude venovaná hlavne kriminálnym živlom a ukáže príbeh Penguina, z ktorého sa neskôr stane jeden z hlavných Batmanových protivníkov.

Seriál na Max štartuje v septembri tohto roka, prvá séria bude pozostávať z ôsmych dielov. Penguin ani Batman zároveň nie sú súčasťou novovznikajúceho DC univerza, ktoré budúci rok odpáli Superman a chystajú sa v ňom veľké veci. Oba projekty existujú v samostatnom univerze a nebudú sa na hlavnú DC sériu nijak viazať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú