Mal to byť konkurent ikonickej série Mission: Impossible či James Bond so silnou ženskou postavou, nakoniec sa k divákom dostal presne taký nevýrazný a zabudnuteľný brak, ako sa od Netflixu dalo čakať. Streamovací gigant do služby v piatok uviedol svoju akčno-špionážnu novinku Heart of Stone, ktorá láka predovšetkým na hollywoodsku superstar Gal Gadot.

Ide o ďalší veľkorozpočtový blockbuster, v ktorom Netflix spolieha na známe herecké meno a stávkou na univerzálny príbeh sa snaží osloviť davy. S podobným receptom už streamovacia služba slávila úspech niekoľkokrát a prekvapivo sa zdá, že Netflixu to vyšlo aj teraz – aj napriek mizerným recenziám je Heart of Stone jasnou svetovou jednotkou a predznamenáva potenciálny začiatok novej filmovej série. Ako totiž informuje portál Variety, novinka je s obrovským prehľadom najsledovanejším filmom na Netflixe.

Svet je v kríze, zachrániť ho môže špeciálna agentka

Jeden z najdrahších tohtoročných filmov od Netflixu diváka nešetrí a hneď v úvode ho hádže do adrenalínového diania a nového sveta, v ktorom na globálny mier dohliada tajná organizácia Charter. Jej súčasťou je aj Rachel Stoneová, ktorá žije dvojitý život a súbežne s pôsobením v Charter je tiež súčasťou britskej tajnej služby ako zakríknutá IT technička.

Paradoxne je to samotný Charter, kto vytvorí krízu globálnych rozmerov po tom, čo neznáma skupina ukradne najcennejšiu a zároveň tiež najnebezpečnejšiu zbraň organizácie. Svetový mier, ktorý sa Charter zaviazal chrániť, je v priamom ohrození, supertajná organizácia preto do boja vysiela svoju najlepšiu agentku, aby artefakt opätovne získala do bezpečných rúk.

Heart of Stone už podľa základného opisu predstavuje dobre známy špionážny koncept, v ktorom si silná ústredná postava poradí s každou situáciou, nakope zadok desiatkam nepriateľov a popritom stihne utrúsiť aj vtipnú hlášku, aby bolo všetkým jasné, aká je to v skutočnosti hračka.

Tam, kde slávi úspech napríklad Mission: Impossible, však Heart of Stone zlyháva, keďže film už tradične dopláca na ľahko predvídateľný príbeh a zároveň tiež bordel digitálnych trikov, ktorými diváka neznámy režisér Tom Harper zasypáva.

Nízke kvality nového blockbusteru dokazujú aj slabé hodnotenia na Rotten Tomatoes, kde má Heart of Stone iba 30 %. O niečo lepšie je to v prípade hodnotení od divákov, ktoré sa pohybujú okolo priemerných 50 až 60 %. Ani tu však nejde o zázrak a je jasné, že Netflix opäť predstavil jednohubku mierenú na široké masy, ktorá nesklame, no zároveň ani príliš nepoteší.

Diváci sú napriek slabým recenziám na film zvedaví, na čom nesie nemalú zásluhu práve hlavná herecká hviezda Gal Gadot. Sledovaním Heart of Stone predplatitelia služby od piatka strávili už viac ako 69 miliónov hodín, čo veľkofilm okamžite vystrelilo na čelo rebríčkov sledovanosti – na konto si totiž už stihol pripísať vyše 33 miliónov pozretí, zatiaľ čo najbližší konkurenti Hidden Strike a Untold: Johnny Football len necelých 8 miliónov.

Novinku si vo veľkom zapínali aj Slováci, kde snímka rovnako dominuje diváckej sledovanosti. Vystriedala tu čiernu tuzemskú komédiu Invalid, ktorá sa od zaradenia do knižnice služby neohrozene držala na čele diváckeho záujmu.

Netflix tak môže byť so sledovanosťou svojej novinky spokojný, aj keď na otváranie šampanského je ešte priskoro. Streamovacia služba metriky vyhodnocuje na základe sledovanosti za prvý mesiac a čísla Heart of Stone sú v porovnaní s Extraction 2 či Murder Mystery 2 skôr sklamaním, keďže v prípade druhého menovaného ide o polovičné čísla. Uvidíme teda, či sa naplní vízia režiséra Toma Harpera spraviť z Heart of Stone novú špionážnu sériu a ženského konkurenta Jamesa Bonda.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú