Na základe hlasovania desiatok miliónov cestujúcich je letecká spoločnosť Singapore Airlines už piatykrát najlepšou leteckou spoločnosťou na svete. TASR o tom informuje podľa portálu Skytrax, ktorý prestížne ocenenie udeľuje už 23 rokov.

Výsledky pre rok 2023 vyhlásili na slávnostnom ceremoniáli v Múzeu letectva a vesmíru na parížskom aerosalóne. Minulý rok boli najlepšími aerolíniami Katar Airways, ktoré boli tento rok druhé.

Tretie skončili japonské All Nippon Airways, za nimi Emirates a piate Japan Airlines. Ako najlepšie z európskych spoločností boli ohodnotené Turkish Airlines na šiestom a Air France na siedmom mieste. Swiss patrí 12. priečka a British Airways 18. miesto.

Medzi nízkonákladovými spoločnosťami vedú AirAsia pred spoločnosťami Scoot a Indigo. Európske easyJet a Ryanair obsadili 11. a 13. pozíciu.

Ceny portálu Skytrax sa označujú aj za „Oscary leteckého priemyslu“. Udeľujú ich v zhruba siedmich desiatkach kategórií, ako napríklad najlepší catering, čistota, cenová úroveň alebo zábava pre cestujúcich na palube.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú