Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Brutálne, emocionálne strhujúce či jedinečné majstrovské dielo.“ Aj týmito prívlastkami kritici častovali hernú novinku The Last of Us, ktorá v júni 2013 do sveta videohier priniesla zemetrasenie a stala sa jednou z najoceňovanejších noviniek v hernej histórii.

Príbeh zatvrdnutého pašeráka Joela a 14-ročnej Ellie v apokalyptickej budúcnosti, v ktorej civilizáciu zdevastoval parazitický fungus a spravil z ľudí krvilačné monštrá, pred desiatimi rokmi znamenal revolúciu v rozprávaní príbehov v hernom svete.

O práva na sfilmovanie sa okamžite začali zaujímať aj veľké štúdiá a The Last of Us mal k debutu na veľkom plátne skutočne blízko. Nakoniec však tvorca hry Neil Druckmann s víziou hollywoodskych filmárov nesúhlasil, ktorí chceli intímny príbeh prekrútiť na druhú Svetovú vojnu Z a priniesť „sexy“ zombie akciu.

Stroskotanie filmového prevedenia sa pre hernú značku ukázalo ako jej najväčšia výhra. Šance sa totiž chopilo HBO, ktoré teraz v spolupráci s tvorcom hry Neilom Druckmannom a filmárom Craigom Mazinom, režisérom a scenáristom stojacim za fenomenálnym Černobyľom, predstavuje vlastné poňatie hernej predlohy.

Uvádza ho skutočne v plnej paráde. Po pozretí všetkých dielov sa nebojím povedať, že seriál The Last of Us jednoznačne najlepšou hernou adaptáciou, aká tu doposiaľ bola a zároveň jeden z najstrhujúcejších seriálových počinov posledných rokov. Kto však čaká konštantnú zombie akciu a kópiu The Walking Dead, zostane pri novinke zaskočený.

Priprav sa na emocionálny kolotoč

Tento článok je dostupný členom Fontech PREMIUM

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú