Disney má po nevydarenej štvrtej fáze MCU čo naprávať, zdá sa však, že vlažnejšie prijatie posledných vydaných noviniek Marvelu ťažkú hlavu nerobí.

Komiksový kolos rozhodne neplánuje poľaviť v šialenom tempe vydávania noviniek a na rok 2023 si nachystal poriadnu nádielku celovečerných i televíznych projektov. Tu je prehľad.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Dátum premiéry: 17. február 2023

5. fázu MCU odštartuje tretím samostatným filmom Ant-Man, ktorého aj tentokrát stvárni Paul Rudd. Spoločnosť mu bude robiť aj Wasp v podaní herečky Evangeline Lilly a ďalšie divácky známe osobnosti.

Štvorčlenná rodinka doplnená o hercov Michaela Douglasa a Michelle Pfeiffer sa vydá do kvantovej ríše, kde sa stretnú nielen s novými príšerami, ale zároveň aj posunú hranice ľudského chápania.

Do superhrdinskej rodinky pribudne aj herečka Kathryn Newton, ktorá si zahrá staršiu verziu Ant-Manovej dcéry. Nový Ant-Man ukáže aj aj hlavného antagonistu celej piatej fázy. Bude ním herec Jonathan Majors, známy napríklad zo seriálu Lovecroft Country, ktorý vo filme stvárni anti-hrdinu Kanga Dobyvateľa. Toho sme už mohli vidieť v minuloročnom seriáli Loki.

Ak sa ti páčili predošlé dve časti Ant-Mana, pravdepodobne si užiješ aj tú ďalšiu. Do role režiséra sa totiž vracia Peyton Reed, pre ktorého tak pôjde o dokončenie trilógie.

What if…? 2. séria

Kedy: začiatok 2023

Animovaný seriál What if…? síce v sledovanosti zaostal za hranými novinkami Marvelu, svojich fanúšikov si však našiel a šikovnou formou ich previedol alternatívnymi svetmi populárneho komiksového univerza. V prvej sérii sme sa dozvedeli, ako by vyzeral svet bez Avengerov, čo by sa stalo, keby vyhral Ultron alebo ako by superhrdinovia vyzerali ako zombíci.

V duchu „čo by bolo keby“ bude pokračovať aj druhá séria. O jednotlivých príbehoch zatiaľ veľa nevieme, je však pravdepodobné, že Marvel sa zameria na skončenú štvrtú fázu MCU a predstaví scenáre pozmenených kľúčových momentov. Hlasy animovaným superhrdinom opäť prepožičajú ich hereckí protagonisti, s veľkou pravdepodobnosťou teda budeme opätovne počuť hercov ako Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Natalie Portman či Benedict Cumberbatch

Rovnako ako prvá séria bude aj pokračovanie pozostávať z 9 epizód. Marvel svojmu projektu očividne verí, ešte pred premiérou dvojky What if…? totiž potvrdil aj tretiu sériu, ktorej premiéra je naplánovaná na rok 2024.

TMDB

Secret Invasion

Dátum premiéry: jar 2022

Po tínedžersky ladenej Ms. Marvel či komédii z právnického prostredia v podobe nedávno skončenej She-Hulk Marvel vyzerá byť pripravený preladiť na vážnejší tón. Stane sa tak práve v Secret Invasion, kde Zem obsadili Skrullovia.

Nie silou, ale potichu a rafinovane – mimozemská rasa je totiž schopná prebrať podobu iných ľudí a pomaly začína obsadzovať kľúčové vedúce posty na Zemi. Tajný plán Skrullov je pripravený prekaziť Nick Fury (Samuel L. Jackson) v spoločnosti Talosa (Ben Mendelsohn), niekdajšieho lídra Skrullov, ktorý bol predstavený v snímke Captain Marvel. Dvojica však bude musieť vyhľadať aj ďalších spojencov a bude nútená dvakrát zvážiť, komu vlastne môže veriť.

Z upútavky srší akčno-špionážna atmosféra, za akú by sa nemuseli hanbiť ani lídri žánru Mission: Impossible či Bournova trilógia, nové video púta pozornosť aj atraktívnym hereckým obsadením. Okrem Samuel L. Jacksona a Bena Mendelsohna v novinke uvidíme aj hviezdu Hry o tróny Emiliu Clarke, držiteľku Oscara Oliviu Coleman (Crown) či Martina Freemana (Sherlock).

Strážcovia galaxie 3

Dátum premiéry: 5. máj 2023

Posledný film so Strážcami galaxie, ako ich poznáme? Pravdepodobne áno. Odchod z obľúbeného tímu už potvrdil predstaviteľ Draxa, Dave Bautista, ktorý by rád naštartoval kariéru vo vlastných filmoch.

Na režisérsku stoličku si aj po kontroverzných vyjadreniach na Twitteri a kritike časti verejnosti predsa len sadne James Gunn, pre ktorého podľa vlastných slov pôjde o zavŕšenie jeho vízie so Strážcami galaxie, ktorých Gunn od začiatku plánoval ako trilógiu. Pre Gunna zároveň pôjde o definitívnu rozlúčku s Marvelom – upísal sa totiž konkurenčnému DC, kde bude rozbiehať vlastné komiksové univerzum.

Posledný diel Strážcov galaxie prinesie nového (anti)hrdinu, ktorým bude mocný a rovnako nevyspytateľný Adam Warlock. V komiksovom univerze Marvelu ide o mimoriadne komplexnú postavu, spoločne s ďalšími hrdinami sa mu preto venujeme v samostatnom článku.

Marvel

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú