Netflix už tento piatok do ponuky uvedie jeden z najočakávanejších filmov tejto jesene – fantasy Slumberland. Detsky ladená dobrodružná snímka okrem netradičného zasadenia vyniká predovšetkým hereckou účasťou Jasona „Aquamana“ Momou, prvé reakcie však novinke nič nedarovali.

Vitajte v ríši snov

Slumberland je postavený na komiksovej predlohe a predstavuje dievča Nemu, ktoré vo svojich snoch objaví fantastický svet zvaný Slumberland. Návštevníkom sa v ňom splní každé želanie, musia si však dávať pozor na nočné mory, ktoré ríšu snov ohrozujú.

Nema vo fantastickej ríši narazí na vyhnanca Flipa, napol človeka, napol fantastickú bytosť, ktorý mladej hrdinke pomôže splniť jediné želanie – posledný raz sa stretnúť s jej zosnulým otcom. Dvojica si rýchlo vybuduje vrelý vzťah a vydáva sa na dobrodružstvo naprieč magickou ríšou.

Flipa vo filme stvárni hollywoodska hviezda Jason Momoa a márne nie je ani meno režiséra, ktorý filmovú novinku pre Netflix zastrešil – je ním Francis Lawrence, ktorý má na konte úspešne prijaté veľkofilmy ako Hry o život, Constantine alebo Ja, legenda.

Netradičná premisa spojená s charizmatickou hlavnou hviezdou a zručným režisérom dávala nádej na kvalitný filmový zážitok, zdá sa však, že Slumberland je presný opak. Prinajmenšom podľa prvých reakcií kritikov.

Nenechali na ňom suchú nitku

Recenzie Slumberland sú totiž podpriemerné a až na jedinú výnimku sa recenzentom na filme nepáči prakticky nič. Kritici na filme chvália ústredné herecké duo, ktoré funguje na výborné a skvele sa naň pozerá. Momoa je v netradične bláznivej role očarujúci a to isté platí aj o mladej herečke Marlow Barkley, ktorej odborníci predpovedajú veľkú budúcnosť.

V ostatných oblastiach filmu už je to však omnoho horšie. Kritizuje sa predovšetkým slabučký príbeh, ktorý je predvídateľný a zlyháva pri rozpovedaní smutného príbehu dievčaťa, ktoré prišlo o svojho otca a snaží sa ho nájsť.

Čítal si už? 
Éra Netflixu skončila. Streamovacie služby sa začínajú čoraz viac podobať na televízie

Kritikom sa nepáči ani vizualizácia ríše snov, ktorá síce miestami ulahodí, celkovo však prvé ohlasy prostredie označujú za neoriginálne a fádne. Výslednému dojmu nepomáha ani chaotická akcia, ktorú mal tak skúsený režisér ako Francis Lawrence natočiť omnoho prehľadnejšie.

Slumberland na známych portáloch Metacritic a Rotten Tomatoes aktuálne disponuje veľmi nepresvedčivými známkami 39 % a 50 % na Rotten Tomatoes, hŕstka fanúšikov však film ohodnocuje výrazne vyššie. Uvidíme teda, či recenzenti neboli k filmu až prehnane kritickí. Slumberland na Netflixe štartuje už tento piatok 18. novembra.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú