Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V súvislosti s vysokou infláciou a zdanlivo nezastaviteľným rastom cien naprieč mnohými odvetviami sa prevádzkovateľ Skylink rozhodol zvýšiť ceny, informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Po novom si za služby zákazníci priplatia až do 19 % naviac. Zároveň operátor informuje, že nový cenník nastúpi do platnosti od 1.11.2022. Našťastie však nedôjde k plošnému zdražovaniu a niektoré programové balíčky zostanú na aktuálnych cenách.

Zdražovanie takmer o 19 %

Od 1. novembra 2022 si zákazníci priplatia najmenej za doplnkové programové balíčky. Za balíček Film Europe si po novom vypýtajú 7,60 €, čo je nárast len 40 centov oproti aktuálnym cenám. Ešte menší nárast zaznamená doplnkový balíček CS, ktorého cena stúpne len o 30 centov na 7,40 €.

O niečo horšie dopadol základný balíček Flexi 10, ktorý postihlo zdražovanie o 15 % a nová cena je na sume 13,20 €. Medzi 17 a 18 % na cene zase vzrastú balíčky Smart a Multi, ktorých nová cena bude 11,60 €, respektíve 15,20 €.

Percentuálne najvyššie zdraženie pocítia zákazníci, ktorí si nechali vystaviť druhú kartu. Nárast o takmer 19 % ich mesačný poplatok zvyšuje na 4,40 €. To znamená, že zákazník s balíčkom Multi a druhou kartou si na rok služieb musí prichystať až o 36 € naviac.

Ak si zákazníkom Skylinku a nie si ochotný priplatiť si, môžeš bez postihu od zmluvy odstúpiť.

Skylink už tento rok zdražoval

Ako sme informovali v samostatnom článku pred niekoľkými mesiacmi, Skylink tento rok už zdražoval v apríli. Prevádzkovateľ vtedy oficiálne potvrdil úpravu cenníka, ktorý vstúpil do platnosti 1. apríla 2022. Zvyšovanie cien predplatného Skylink odôvodňoval optimalizáciou rastúcich nákladov. V stanovisku spoločnosť zároveň pripomenula svoje nedávne úspechy.

Ostatní operátori zdražujú pre podobné dôvody

Najnovšie si priplatia zákazníci Antik Telecom, informuje firma v tlačovej správe: „V konfrontácii s následkami bezprecedentného rastu nákladov v celej spoločnosti, ktoré sú v našej branži znásobené rastom cien poplatkov za retransmisiu, sme dlho zvažovali ako a ako dlho im dokážeme v Antiku vzdorovať. Okrem hľadania vnútorných rezerv v prevádzke sme, bohužiaľ, nútení upraviť aj cenu obľúbeného Základného balíka, ktorý obsahuje až 170 staníc,“ uvádza TV Manažér Antik Telecom Vlastimil Lakatoš.

O zmene cenníku Antiku si môžeš viac prečítať v samostatnom článku.

Zdražovanie sa taktiež netýka len operátorov. Zasiahlo ich konkurenciu v podobe streamovacích služieb, z ktorých niektoré čaká zdraženie až o 40 %. Prehľad služieb, ktoré budú zdražovať nájdeš v nedávnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú