Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Avatar sa môže čoskoro stať prvým filmom v histórii, ktorému sa v tržbách môže podariť prekročiť magickú hranicu 3 miliárd dolárov. Do celosvetových kín, vrátane Slovenska, totiž už zajtra dorazí nová reedícia Avatara z roku 2009.

Pôvodná verzia, v ktorej sa stretli herci Sam Worthington, Zoe Saldana či Sigourney Weaverová, získala vo svojej dobe deväť nominácií na Oscara, vrátane troch premenných na zlaté sošky a v kinách utŕžila rekordnú sumu 2,8 miliardy dolárov.

Avatar
TMDB

Opätovné nasadenie v kinách po celom svete tak môže trhák od režisérskeho vizionára Jamesa Camerona reálne posunúť za hranicu 3 miliárd dolárov.

Film si znovu nasadenie do kín vyskúšal aj minulý rok, keď sa premietal len na čínskom trhu, kde zinkasoval pôsobivých 57,7 miliónov a zasadol tak opäť na trón najzárobkovejšieho filmu všetkých čias, keď preskočil epické komiksové zavŕšenie Avengers: Endgame.

Suché obdobie veľkých filmov v prospech Avatara

Hlad po veľkých filmoch v kinách je v súčasnosti obrovský a Hollywood sa rozhodol ponechať väčšinu septembra a veľkú časť októbra prakticky bez akýchkoľvek veľkých filmových lákadiel, čo by malo zahrať do karát aj Avatarovi a jeho dosiahnutiu magického míľniku.

Načasovanie nasadenia navyše prichádza v dobe, keď si milióny divákov budú chcieť pripomenúť udalosti vedúce k dlho očakávanému príchodu pokračovania Avatar: Cesta vody, ktorého premiéra je naplánovaná na 15. decembra.

TMDB

Hlavným lákadlom opätovného vydania Avatara je však hlavne jeho výrazne vynovená podoba. Vďaka nej si ho budeme môcť konečne užiť na plátne v rozlíšení 4K a pri vyššej snímkovej frekvencii.

Do našich kín prichádza snímka už zajtra 22. septembra a bude premietaná ako v 2D, tak i v 3D verzii.  Zatiaľ nie je potvrdené, aké veľké distribučné okno bude film mať a rozhodovať sa kiná budú priebežne podľa záujmu. Fanúšikovia, ktorí majú v pláne využiť jedinečnú šancu zažiť pôvodného Avatara v novom šate, by tak otázkou či zájsť do kina dlho nemali otáľať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú