Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Známa spoločnosť Antutu, ktorá stojí za známym programom na meranie výkonu smartfónov, uverejnila zoznam desiatich najvýkonnejších modelov za prvý štvrťrok 2015. Určite nás neprekvapilo umiestnenie nových TOP modelov od Samsungu a HTC, ktoré boli predstavené len pred mesiacom. 

Sleduj FónyzČíny.sk aj na Facebooku a Google+!

Na prvých 2 priečkach sa umiestnili nové modely od juhokórejského giganta, ktoré v sebe skrývajú to najlepšie, čo dnes môžeme vidieť v smartfónoch. Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge ukrývajú pod elegantným telom nový procesor Exynos 7430 s ôsmimi jadrami a 64-bitovou architektúrou z domácej dielne Samsungu. Zahanbiť sa nenechá ani nová vlajková loď HTC One M9, ktorá pod kapotou skrýva novinku Qualcomu Snapdragon 810, ktorý je taktiež založený na 64-bitovej architektúre. Nový Exynos 7430 je vyrobený najmodernejšou 14 nm technológiou, pričom Snapdragonu 810 používa staršiu, 20 nm technológiu.

Antutu nám tiež priblížilo jednotlivé porovnanie procesorov a grafických akcelerátorov. Nie je prekvapením, že na najvyššej priečke sa nachádza nový Exynos 7430 doplnený o grafický čip Mali-T760. Hneď za ním nasleduje Snapdragon 810 s grafickým čipom Adreno 430 a na tretej priečke sa nachádza procesor Snapdragon 805 s grafickým čipom Adreno 420. Na poslednej priečke sa umiestnil procesor Mediatek MT6595, ktorý sa väčšinou dodáva do cenovo dostupnejších telefónov a môže sa pochváliť výborným pomerom cena/výkon. S týmto procesorom prichádza aj Meizu MX4, ktoré sa v tomto rebríčku umiestnilo na piatom mieste. Tento rok ale MediaTek predstavil novinku MT6752, ktorý určite môže prekvapiť a v súčasnosti sa začína objavovať aj v prvých zariadeniach.

Meizu MX4 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

AnTuTu-Top-10-Performance-Chips-2015-701x348

Pre lepší prehľad o zariadeniach s jednotlivými procesormi od známych výrobcov nám Antutu ukázalo aj menší graf, na ktorom vidíme, že najväčšie zastúpenie majú zariadenia s procesormi od Qualcommu. Tie totižto používajú takmer všetci známy výrobcovia, ako napríklad Sony, LG, HTC, ale aj čínske Xiaomi, ktoré sa ale v týchto rebríčkoch nenachádza.

Aké skóre v AnTuTu dosiahol váš smartfón? Pochváľte sa v komentároch! 

Zdroj: Phonearena.com

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú