Najväčšia nezisková organizácia bojujúca za práva zvierat PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) má na Ubisoft ťažké srdce. Nepáči sa jej, že Far Cry 6 ako doplnok hrateľnosti ponúka aj kohútie zápasy.

Kohútie zápasy patria k minihrám vo vybraných táboroch, kde sa hráč môže v úlohe svojho opereného bojovníka zúčastniť súboja a v štýle arkádových bojoviek pripomínajúcich herné série Mortal Kombat či Tekken.

To však vadí zmienenej organizácii, ktorá Ubisoft obviňuje z oslavy násilia a zľahčovania tohto krvavého športu. Kohúti sú totiž podľa PETA v zápasoch vybavení aj ostrými ostrohami, ktoré pri súperení trhajú mäso a spôsobujú smrteľné zranenia.

Zápasy vo Far Cry 6 síce nejdú tak ďaleko a nekončia usmrtením protivníka, napriek tomu však PETA od Ubisoftu žiada, aby kontroverzný doplnok z hry stiahol.

Far Cry 6 zďaleka nie je prvou hrou, ktorú si PETA kvôli násiliu na zvieratách všimla. V minulosti sa organizácia kriticky vyjadrila aj k rybolovu v Assassin’s Creed: Black Flag či loveniu hmyzu v Animal Crossing: New Horizons.

Ubisoft sa k problému zatiaľ nevyjadril, nie je však pravdepodobné, že by kohútie zápasy z hry odstránil. Herné prostredie vo Far Cry 6 je vo veľkom postavené na imitácii Kuby, kde sú kohútie zápasy nielen povolené, ale tešia sa aj veľkej popularite.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú