Len pred pár dňami sa bitcoinu podarilo dosiahnuť novú, rekordnú hodnotu, keď po mesiaci od predošlého maxima dosiahol cenu vyše 63 000 dolárov. Dnes ráno však kryptomena, spolu s ďalšími, zaznamenala výrazný prepad, upozornil Bloomberg. Bitcoin padol na cene najviac za posledné 2 mesiace a v krátkom čase stratil hodnotu o tisícky dolárov. Aktuálne sa predáva za 56 688 dolárov, teda 47 311 €.

Rýchly rast na trhu digitálnych kryptomien nedávno podporil aj vstup najväčšej kryptomenovej spoločnosti na burzu. Coinbase oficiálne vstúpil na burzu NASDAQ v stredu. Detailne sme o tom informovali v samostatnom článku. To podporilo rast ceny aj v prípade bitcoinu, ktorý 13. apríla tromfol predošlý rekord z polovice marca.

Dnes však zažil niekoľko pádov po sebe. Najprv cena kryptomeny padla o 15,1 % na 51 707 dolárov, no následne sa túto stratu podarilo zmenšiť na 9 % pád, kedy sa bitcoin v čase písania článku predával za 56 597 dolárov (47 204 €).

Takýto prepad hodnoty je najvyšší za uplynulých vyše 7 týždňov, no spolu s bitcoinom padli na cene aj ďalšie kryptomeny. Mimo iných aj druhá najväčšia kryptomena Ethereum, ktorej cena klesla o 10 % na 2227 dolárov (1859 €).

Zdroj: Bloomberg, Coindesk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú