Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google vyhľadávač je najpoužívanejším nástrojom pre vyhľadávanie informácií na internete. Dlhodobo si drží svetové prvenstvo a pri hľadaní sa naň spoliehajú aj Slováci. Prinášame prehľad najväčších bizarností, aké Slováci vyhľadávali v Google vyhľadávači počas roka 2020. Niektoré poriadne prekvapia. Našu redakciu o téme informoval Mikuláš Prokop z agentúry Visibility.

Zatiaľ čo v minulom roku sa pri najväčších bizarnostiach vyhľadávaných v Googli Slováci orientovali skôr na mytologické bytosti alebo vyvolávanie satana, tento rok dominujú rebríčku iné „priority“. Vo veľkom totiž trendy ovplyvnil aj koronavírus, Vianoce, no ľudia mali zjavne záujem aj o astrálne cestovanie a čipovanie, ktoré je strašiakom všetkých antivaxerov.

Slováci nevedia, ako jesť kapra. Túžia aj po astrálnom cestovaní a Kočnerovom prirodzení

Výber 10 bizarných výrazov hľadaných v tomto známom vyhľadávači tak prekvapí mnohými nečakanými odhaleniami. Mnohí Slováci totiž ešte stále zrejme nezistili, že taký kapor sa konzumuje aj usmrtený. Nechceme však vedieť, akým kulinárskym spôsobom ho pripravovali doteraz, ak netušili, či ho môžu pred jedením zabiť.

Druhú priečku tohto rebríčka obsadilo vyhľadávanie výrazu „Ako nájsť upíra“. Nie je však známe, či má tento záujem ľudí o mýtickú bytosť z podsvetia, ktorá pije krv ľudí, čo dočinenia so sledovaním hororových filmov alebo len chceli zistiť, kto z ich okolia im pije krv metaforicky.

TOP 3 bizarné vyhľadávania Slovákov na Googli uzatvára vyhľadávanie návodu pre astrálne cestovanie. Je však pochopiteľné, že ľudia už môžu mať plné zuby obmedzení a lockdownu, a tak by sa najradšej svojim duchom preniesli do inej dimenzie alebo aspoň navštívili obľúbenú dovolenkovú destináciu. Keď neprší, tak nech aspoň kvapká…

Pri týchto výrazoch to však ani zďaleka nekončí. Ľudia totiž využili Google vyhľadávač aj na nájdenie spôsobu, ako oklamať automat na sladkosti, ako otvoriť tretie oko, keď už asi to astrálne cestovanie nefungovalo, či dokonca mali záujem aj o prirodzenie Mariána Kočnera a antistresový penis.

Ani rok 2020 teda pri bizarných vyhľadávaniach rozhodne nesklamal a priniesol ešte väčšie prekvapenia ako ten predošlý. Už onedlho sa však začne písať nová kapitola roka 2021, kedy Slováci dostanú ďalšiu príležitosť ukázať, aké najväčšie „voloviny“ ich zaujímajú.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú