Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový prehliadač Edge prišiel na trh začiatkom tohto roka ako odpoveď Microsoftu na konkurenčný Chrome. Pôvodnej verzii Edge používatelia nevenovali mnoho pozornosti a dosahoval chabý podiel na trhu. S príchodom Microsoft Edge s jadrom Chromium sa pozícia prehliadača zlepšila a získal si ďalších priaznivcov, informuje Windows Latest.

Podľa najnovších štatistík má aktuálne prehliadač Edge s jadrom Chromium na trhu podiel 8,84 %, ktorý získal do konca septembra. Pre porovnanie mal pôvodný Edge pred rokom trhový podiel 5,38 %. S príchodom novej verzie si tak prehliadač Microsoftu získal ďalší podiel 3,46 % za rok, čo svedčí o tom, že spoločnosť spravila správny krok vpred. V kombinácii s Internet Explorerom majú tieto dva prehliadače Microsoftu celkový trhový podiel 12,72 %.

Zobraziť celú galériu (0)
Microsoft / FonTech

Hoci si Edge medziročne polepšil o niekoľko percent, za najväčším konkurentom stále výrazne zaostáva. Trhu totiž dominuje Google Chrome, ktorý má takmer 70 % podiel. Rozšíreniu prehliadača Edge pomohlo aj jeho nasadenie do nových aktualizácií pre Windows 10 či agresívna reklama Microsoftu, ktorý ho propaguje aj v mnohých častiach systému.

Zdroj: Windows Latest, NetMarketShare 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú