Čínska spoločnosť ByteDance, ktorá vlastní videoaplikáciu TikTok, dala prednosť softvérovej spoločnosti Oracle pred Microsoftom pri výbere amerického technologického partnera, ktorý by mohol pomôcť ďalšiemu fungovaniu populárnej aplikácie v USA. Uviedol to zdroj oboznámený s dohodou. Spoločnosť Microsoft v nedeľu oznámila, že jej ponuka na kúpu amerických operácií TikToku bola odmietnutá.

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa hrozí, že zakáže pôsobenie TikToku najneskôr 20. septembra a prikázala firme ByteDance, aby predala svoje podnikanie v USA. Biely dom tvrdí, že činnosť videoaplikácie predstavuje riziká pre americkú národnú bezpečnosť, keďže jej vlastníkom je čínska spoločnosť. Americká vláda sa obáva, že údaje o používateľoch aplikácie odovzdávajú čínskym úradom. TikTok popiera, že je rizikom pre národnú bezpečnosť USA.

TikTok a Biely dom v nedeľu odmietli komentovať správu o tom, že videoaplikáciu kúpi Oracle. Firma Oracle na žiadosť o vyjadrenie neodpovedala, ale predtým uviedla, že problematiku nebude komentovať. Spoločnosť Walmart, ktorá plánovala pri akvizícii spolupracovať s Microsoftom, uviedla, že „naďalej má o TikTok záujem“ a rokuje o tom s firmou ByteDance a ďalšími stranami.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú