Walt Disney ma na svojom konte ďalší rekord. Jeho jesenná novinka, Frozen II, sa stala najzárobkovejším animákom vôbec, píše portál Daily Mail.

Disney má za sebou z finančného hľadiska jeden z najlepších rokov. Celkovo vyprodukoval tri najlepšie zarábajúce filmy roku 2019, z čoho si jeden film ukradol ešte jednu trofej navyše. Hovoríme o úspešnom pokračovaní animáku Frozen, ktorý od svojho uvedenia do kín v novembri dokázal zarobiť 1,325 miliárd dolárov celosvetovo. Okrem toho, že ide o tretí najlepšie zarábajúci film roku 2019, ide zároveň aj o najzárobkovejší animák všetkých čias.

Od prvenstva ho oddelil Avengers: Endgame s 2,79 miliardami dolárov v tržbách a Leví Kráľ, ktorý zarobil 1,65 miliárd dolárov. Aj keď ide o počítačovú produkciu, Disney tento remake nepovažuje za animovanú rozprávku ako v prípade Frozen, ktorý si v tejto kategórii odnáša prvenstvo.

Druhý v poradí je prvý diel s Elsou v hlavnej úlohe. Ten dokázal zarobiť 1,276 miliárd dolárov, z čoho prvú miliardu film dosiahol za necelých 15 týždňov. V porovnaní s prvým dielom, Frozen 2 túto hranicu dokázal prekročiť už za prvé tri týždne od uvedenia do kín. Tretím najlepšie zarábajúcim animovaným filmom je takisto počin od Disney, Rodinka Úžasných 2, odnášajúca si celosvetové zisky v hodnote 1,242 miliárd dolárov.

Nenechaj si ujsť
Dychberúca história Zaklínača: Od národného pokladu až po svetový fenomén, ktorý hrajú aj Japonci

Medzi ďalšie Disney filmy, ktoré v minulom roku prekročili miliardové tržby, patrí Captain Marvel, Aladdin a Toy Story 4. Disney tvrdí, že v roku 2019 predali celkovo kinolístky v hodnote 10 miliárd dolárov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú