Boj proti nelegálnemu obsahu na internete pokračuje aj naďalej, pričom najnovšou obeťou je web Opensubtitles.org poskytujúci titulky, ktorý kvôli zákazu začal blokovať prístup dánskym používateľom. Informovala o tom stránka česko-slovenských fanúšikov Netflixu na svojom Facebooku.

Po novom aj zákaz stránok s titulkami

Koncom októbra sme boli svedkami udalosti, ktorá doslova zatriasla celým Slovenskom a Českom. Zrušené boli totiž nelegálne online služby na ukladanie dát, po ktorých následne padli aj populárne pirátske stránky u nás, vrátane tých najväčších, akou boli aj Topserialy.to.

Samozrejme však nešlo o ofenzívu voči pirátom iba u nás, ale zrušené tak boli stránky po celom svete. Boj proti nelegálnemu obsahu však pokračuje aj naďalej, a najnovšie naň doplatil portál Opensubtitles.org, ktorý poskytuje titulky pre množstvo seriálov či filmov. 

Zobraziť celú galériu (1)
V rámci októbrovej ofenzívy skončili okrem iného hlavne služby Verystream Openload a Streamango / Zdroj: Screenshot/Fontech

Prečítaj si aj
Famózny Joker, zrušené Topserialy.sk a dominancia Disney. Aký bol filmový a seriálový rok 2019?

V Dánsku totiž začali prevádzkovatelia portálu po vynútených zákazoch zo strany poskytovateľov internetu priamo blokovať prístup dánskym používateľom, ktorí si tak titulky nestiahnu. Nejde však o prvý prípad vynúteného blokovania tejto stránky, pretože podobné pravidlá už údajne platia aj v Holandsku.

Napriek tomu, že ide stále iba o prvé prípady tohto typu, v blízkej budúcnosti ich môžeme pravdepodobne očakávať aj v iných krajinách. Ukazuje to, že boj proti pirátom myslia tvorcovia obsahu a streamovacie služby naozaj vážne, a vývoj tejto situácie bude v najbližšom období stále veľmi diskutovanou témou.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú