Valve, ktoré nás už niekoľko rokov naťahuje s pokračovaním jednej z najlepších hier vôbec nám pred niekoľkými dňami oznámilo ďalší diel zo série Half-Life. Žiaľ, nejde o vysnívanú trojku. Jeden z predákov spoločnosti však v nedávnom rozhovore pre portál theverge.com naznačil, že Half-Life 3 by mohlo byť bližšie ako si myslíme.

Aj keď pripravovaná novinka z podtitulom Alyx vyzerá viac než lákavo, stále to nie je vytúžené plnohodnotné pokračovanie, na ktoré čakáme od roku 2007. Okolo hry zasadenej pred udalosti regulárnej dvojky, s Alyx v hlavnej úlohe a kompletne vo VR je momentálne na internete obrovské haló, a preto vyššie spomínaný server vyspovedal Davida Speyrera, popredného programátora Valve.

Ten potvrdil, že značka Half-Life bude pokračovať aj po VR odbočke Alyx. Viacerí vo Valve z opätovného otvorenia dverí do sveta HL ostali prekvapení, ale je to tak – na značke sa bude znova pracovať. Pri vývoji Alyx si štúdio totiž uvedomilo viacero nových ciest, ako pracovať s prostredím, postavami a univerzom samotným. Vraví, že o vývoji ďalšieho dielu (nie nutne Half-Life 3) bude vo veľkej miere rozhodovať komerčné prijatie Half-Life: Alyx u fanúšikov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú