Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po spustení Apple Pay v júni sa tieto platby dočkali podpory u mnohých popredných bánk a časom sa k nim pridali ďalšie. Teraz spúšťa Apple Pay pre svojich klientov aj Unicredit bank a Fio banka, ktoré tieto bezkontaktné platby sprístupnili práve dnes. Ako prvý si nové služby všimol portál Živé.sk.

Na zozname bánk a služieb, ktoré už podporujú Apple Pay, nechýba 365 Bank, boon., Edenred, J&T Banka, mBank, Monese, N26, Poštová banka, Revolut, Slovenská sporiteľňa a Tatra banka. K nim sa po dlhom čakaní klientov pridáva aj Unicredit bank a Fio banka, ktoré majú Apple Pay v ponuke od 15. októbra. Aj zákazníci týchto 2 ďalších bánk si tak môžu pridať do služby kreditné karty MasterCard a Maestro.

Jednou z posledných bánk, v ktorej platobná služba od Apple klientom stále chýba, je VÚB. Ešte v polovici septembra redakcia FonTech.sk informovala, že banka odhaduje spustenie služby na november. Túto informáciu VÚB potvrdila aj v odpovediach na komentáre na Facebooku.

Banka však musí najprv spustiť nový kartový systém, ktorý je naplánovaný na prvý novembrový víkend. Následne spustí Apple Pay. Presný dátum ale zatiaľ nie je stále známy.

Zdroj: Fio banka, Unicredit bank, Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú