Microsoft má za posledný polrok najhoršiu fázu v histórii, čo sa týka vydávania opravných aktualizácií. Opravné aktualizácie na Windows 10 vychádzajú pomerne často, čo je dobré, no horšie je, že po tom, čo aktualizáciou jednu vec opravia, okamžite ňou pokazia niečo iné. Tentokrát si to odskákali tlačiarne.

Portál TechRadar informuje, že najnovšia opravná aktualizácia Windowsu 10 s označením KB4517211, ktorá je dostupná od 26. septembra, spôsobuje používateľom obrovské problémy s tlačiarňami. Po nainštalovaní aktualizácie im, podľa rôznych príspevkov v diskusiách a na fórach, tlačiarne vôbec nereagujú na požiadavky na tlač. Spočiatku si komunita myslela, že problém nastáva iba pri tlačiarňach značky HP, no rovnaké správanie preukazujú aj iné značky, hoci v menšom množstve.

To však nie je smerodajné, jednoducho môže väčšina ľudí, ktorí si túto dobrovoľnú aktualizáciu nainštalovali, používať práve tlačiarne od HP. O tom, že za problémy môže takmer s určitosťou spomínaná aktualizácia, svedčí aj ďalší fakt – po vrátení aktualizácie tlačiarne fungovali a po opätovnom nainštalovaní aktualizácie znova prestali fungovať.

Keďže ide o dobrovoľnú aktualizáciu, ktorú treba inštalovať manuálne cez nastavenia Windowsu, s týmto problémom sa bude zrejme potýkať iba zlomok ľudí, informuje TomsHardware. Z celkových viac ako 900 miliónov používateľov Windowsu 10 je však aj zlomok poriadne veľké číslo.

Na spomínaných fórach sa rovnako objavili sťažnosti, že na niektorých zariadeniach spôsobila aktualizácia problémy s menu Štart a na niektoré zariadenia sa ju dokonca vôbec nepodarilo nainštalovať. Ak si teda plánoval spomínaný update KB4517211 sťahovať, určite ti to neodporúčame. Uvidíme, ako rýchlo Microsoft na tento problém zareaguje, možno sa dočkáme ďalšej „opravnej“ aktualizácie už čoskoro.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú